ÁGOTA Közösség

2023.11.05. 10:16

Megmutatták példaképeiket, orosházi fiatalt is díjaztak

Szelfipályázatot hirdetett az ÁGOTA Közösség. Szombaton Szegeden virtuális tárlatvezetés után osztották ki az elismeréseket, különdíjas lett egy orosházi fiatal.

Beol.hu

Szombaton rendezték a kiállításmegnyitóval egybekötött díjkiosztót.

Fotó: Gémes Sándor/Délmagyarország

– Fontos, hogy kikhez viszonyítjuk magunkat. A példaképek fontosak az elidegenedés, elszemélytelenedés világába – mondta köszöntőjében a Délmagyar tudósítása szerint Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője szombaton a Példaképem címmel meghirdetett szelfipályázat díjkiosztója előtt. Arra kérték a fiatalokat, hogy készítsenek szelfit példaképükkel és küldjenek rövid leírást, indoklást arról, miért tekintenek példaképént a választott személyekre. A szelfipályázatra 23 alkotás érkezett a nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő fiataloktól.

Voltak, akik zenészt, labdarúgót választottak példaképüknek, volt, akit az edzője, tanára motivált. Többek nevelőszüleiket, nevelőjüket vagy éppen egy sorstársukat tekintik példaképnek.

Az ÁGOTA Közösség jóvoltából senki nem ment haza üres kézzel, minden pályázó az elismerő oklevél mellé egy tábla csokit kapott. Az első három helyezett és a különdíjas alkotó telefonra szerelhető objektívkészletet, mobil kiegészítőt és egy akciókamerát vehetett át. Különdíjat kapott Cséffai Gyöngyi, aki Orosházáról érkezett. Harmadik helyen végzett Horváth Milán Pécsről, aki a testvérét választotta példaképként. Második Cséffai Valentina lett, aki osztályfőnökét, testnevelő tanárát választotta példaképül. Első helyen Jakab Laura végzett, a Dr. Foltán József Országos Katolikus Egyházi Módszertani Lakásotthon lakója, aki sorstársával, Bozóki Balázzsal fotózkodott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában