Konferencia

2023.11.28. 06:30

Medicina kiválósági díjjal ismerték el a gyulai kórház és Fesető Irén szakmai munkáját

Sikeres volt a Békés Vármegyei Központi Kórház számára a 46. Medicina Fórum konferencia és a VII. Miniszteri – államtitkári csúcstalálkozó –, hiszen a gyulai Pándy Kálmán Tagkórháza és munkatársuk, Fesető Irén is Medicina kiválósági díjat kapott – adta hírül a napokban az intézmény.

Vásári Erzsébet

A díjazott intézmények képviselői, jobbra dr. Becsei László.

Fotó: Békés Vármegyei Központi Kórház

A Pándy Kálmán Tagkórház beszámolójából kiderült: mintegy 350 érdeklődő részvételével tartották meg november közepén a 46. Medicina konferenciát, első alkalommal a Medicina Fórum projekt, a Magyar Kórházszövetség és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság közös rendezésében. Az előadók között az államigazgatás-, a kórházak- az egészségügyi -és pénzügyi szakma, a szakmai szervezetek és az ágazathoz kötődő neves szakemberei vettek részt.

Mint kiderült, nagy érdeklődés kísérte a miniszterek – államtitkárok csúcstalálkozóját. Az elmúlt 33 év ágazatvezetői és a jelenlegi államtitkár izgalmas eszmecserét folytatott arról, hogy a több mint három évtized alatt összegyűlt tapasztalatok, jogszabályok miként hasznosultak a gyógyító ágazatban. A kerekasztal beszélgetésben részt vett: Gógl Árpád, Mikola István, Kökény Mihály, Ónodi-Szűcs Zoltán, Szócska Miklós, Nagy Anikó, Horváth Ildikó és Takács Péter jelenlegi államtitkár. Rácz Jenő írásban küldte el véleményét, javaslatait, amelyet Nógrádi Tóth Erzsébet moderátor ismertetett. A beszélgetést Velkey György János és Boncz Imre, a PTE dékánhelyettese moderálta. 

Prof. dr. Gál János adta át a díjat Fesető Irénnek. Fotó: Békés Vármegyei Központi Kórház

Tizenegyedik alkalommal jelent meg az idén a Nógrádi Tóth Erzsébet által alapított Medicina Fórum évkönyv, amelyet a 46. Medicina konferenciát követő díjátadó gálán mutatott be Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke.  A könyvbemutatót követő gálaesten átadták az évkönyvhöz kötődő kiválósági és szakmai különdíjakat, amelyet neves zsűri értékelt. 

A B. Braun különdíjának méltatását Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke olvasta fel, a díjat Dr. Csépai Ferenc régió igazgató adta át Dr. Becsei Lászlónak, a Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgató főorvosának. A Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság által alapított díjat Fesető Irén, az intézmény KAITO intenzív szakasszisztens egészségügyi szakoktatója kapta meg, a zsűri méltatását Prof. dr. Gál János, a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Társaság elnöke olvasta fel.

Braun Medicina különdíjat és MAITT kiválóintenzív terápiás szakápoló elismerést is hazahoztak

A 2016-ban Békés Vármegyei Központi Kórház néven egyesült békéscsabai és gyulai kórháznak ítélte a zsűri ebben az évben a B. Braun különdíját. Ismertették: az intézmény 300 000 lakos szakellátását végzi 1978 ágyon, a fekvő és járóbetegek ellátását 3000 munkatárs biztosítja. Környezet és minőségirányítási rendszert működtetnek. EU forrásokból fejlesztették az infekciókontrollt, a betegápolást, a betegbiztonságot, a szakképzéseket. Skill oktató laborjaikban magas színvonalú készségfejlesztő oktatás folyik munkatársaik és a kórházi gyakorlatukat töltő hallgatók számára.

Fesető Irén, a BVKK Pándy Kálmán Tagkórház KAITO intenzív szakasszisztens egészségügyi szakoktatója kapta a idén a MAITT által alapított szakmai díjat. A szakoktató több mint 35 éve dolgozik intenzív osztályon. Felnőtt szakápolói és intenzív szakasszisztensi oklevelet szerzett, majd közvetítő mediátori szakon diplomázott a békéscsabai Szent István Egyetemen. Feladatait önzetlenül, hatékonyan végzi. Munkatársaival kiváló a kapcsolata. Empatikus a betegek hozzátartozóival. Hivatásában a türelem, a magas szakmai kihívások, az emberszeretet és a kötelességtudat vezérli. Munkáját önzetlenül, hatékonyan, jó probléma felismerő képességgel végzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában