Támogatás

2023.11.30. 09:12

Kunágotaiak szociális szénre pályázhatnak

Kunágota képviselő-testülete rendeletet alkotott szerdán arról, hogy kik jogosultak a téli szociális tüzelő igénylésére. Az önkormányzat ugyanyis pályázott és nyert, beszerezte így a barnakőszenet.

Csete Ilona

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően zsákos szénre pályázott és nyert is a kunágotai önkormányzat. A megvásárolt szenet a dolgozók betárolták a kunágotai telephelyre. A további részletekről Pápai Zoltán polgármester a szerdai testületi ülés után adott tájékoztatást.

– Idén a maximálisan igényelhető mennyiségre pályáztunk, 2016 mázsára. A támogatói döntés értelmében 1077 mázsára vagyunk jogosultak. Sajnos ez majdnem 500 mázsával kevesebb, mint a tavaly szétosztott mennyiség. Idén az 5 millió 471 ezer forint vissza nem térítendő támogatásból megvásároltuk a szenet, amit 2024 februárjáig kell kiosztanunk, a pénzügyi elszámolást pedig 2024 márciusáig kell teljesítenünk. A szerdai testületi ülésen megalkottuk azt a rendeletet, ami alapján a kunágotaiaknak be lehet nyújtani december 11-ig a kérelmeiket. Azok elbírálását követően (reményeink szerint 2 hét után) megkezdjük a kiszállítást – tájékoztatott a település vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában