Határon átnyúló ötletek

2023.11.26. 12:58

Kulturális programokat és fürdőfejlesztést terveznek Füzesgyarmaton

A projektben Füzesgyarmat partnere lenne Méhkerék, valamint az anyaország határain túlról a Bihar megyei Bors és Biharszentjános.

Licska Balázs

A turisztikai jellegű projektben a Kastélypark fürdő fejlesztésére, felújítására helyeznék a hangsúlyt

Fotó: Facebook/Kastélypark fürdő

Egy magyar-román határon átnyúló projektben gondolkodik Füzesgyarmat – ismertette Koncz Imre polgármester, hogy ez is napirendre került a képviselő-testület minap tartott ülésén, és döntöttek a pályázat benyújtásáról. A projektben az észak-békési város partnere lenne a szintén Békés vármegyei Méhkerék, valamint az anyaország határain túlról a Bihar megyei Bors és Biharszentjános. 

A városvezető elmondta, hogy kulturális programokat terveznek, de némi infrastrukturális beruházásra is lehetőséget adna a projekt. A polgármesteri hivatal udvarán található kisebb rendezvénytér megfelelő kiszolgáló helyiségeket kapna, így öltözőt, állandó mosdókat, vendégfogadásra alkalmas helyiséget. 

Koncz Imre polgármester hozzátette, egy másik magyar-román határon átnyúló pályázat is szóba került, amelyben szintén a Bihar megyei Bors lenne Füzesgyarmat partnere. Ebben a turisztikai jellegű projektben a Kastélypark fürdő fejlesztésére, felújítására helyeznék a hangsúlyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában