Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara

2023.11.22. 06:30

Kárpát-medencei konferenciát tartottak Szarvason

Az V. Kárpát-medencei Konferenciának és Módszertani Napoknak adott otthont Szarvas hétfőn és kedden. Az esemény nyilvános programját kedden tartották.

Vásári Erzsébet

Többen helyben, mások online követték az előadásokat.

Az eseményen Bíró Gyula, címzetes egyetemi docens, a Szarvasi Gyakorlóintézmény igazgatója elmondta, hogy egy különleges programról van szó, amin jelen van mintegy 70 fő, viszont 600 további kollégájuk követi online, élő adásban. Mint kiderült, a nap részei voltak a plenáris előadások, valamint módszertani bemutatók a gyakorló óvodában és iskolában.

Szakács Mihályné dr. nyugalmazott főigazgató és főiskolai tanár elmondta, a nagy múltú szarvasi intézményben megrendezett konferencián jelen lenni és köszöntőt mondani megtisztelő dolog számára. Hozzátette, a Pedagógiai Kar küldetésszerűen vett részt az óvodapedagógus képzés tantervi munkálataiban, valamint irányította azokat. Ugyanúgy, ahogy műhelyként vállalt szerepet az óvodai nevelés programjainak előkészítésében. Visszaemlékezett továbbá a kerettanterv 1996-os bevezetésére, illetve megállapította, hogy a program máig jónak bizonyul, és biztosítja a gyermekközpontú óvodai nevelést.

Dr. Katona Krisztina dékán elárulta, a Szarvasi Campus Diskurus kiadványát most újra megjelentették, 2023. évi számát pedig Szakács Mihályné dr. nyugalmazott főigazgató tiszteletére, és 80 éves születésnapja apropóján készítették el. Hozzátette, ezt nem egyszeri alkalomnak tervezik, hiszen szeretnék életben is tartani a kiadványt újabb és újabb kötetekkel. Hangsúlyozta: a nyugalmazott főigazgató nem csupán intézményük kiemelkedő alakja, hanem a hazai óvodai nevelés és a felsőfokú óvodapedagógus képzés egyik meghatározó egyénisége a mai napig.

Babák Mihály polgármester elmondta, aki magyarnak születik, az egy különleges sorsot kap. Hozzátette, számos nehézségen és szenvedésen mentünk keresztül, de mi magyarok megmaradtunk. Ez utóbbiban pedig az oktatásnak rendkívül fontos szerepe van. Hangsúlyozta: akik felvállalják ezt a nemes küldetést, a magyarság megmaradásának templomaivá válnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában