Túlszaporodott rágcsálók

2023.11.16. 13:58

Irtják a patkányokat Mezőberény központjában

Rágcsálóirtás kezdődik előreláthatólag már csütörtökön Mezőberény városközponti részén – tájékoztatott Facebook-oldalán Siklósi István polgármester.

Papp Gábor

Egyre több helyen jelennek meg a túlszaporodott rágcsálók

Forrás: shutterstock

A városvezető lapunknak elmondta, több helyen bukkantak fel patkányok az elmúlt időszakban, amelyekről a lakosok bejelentést tettek, illetve fényképet is készítettek. Elhullott példányokat is találtak, illetve a kihívott szakemberek arra utaló nyomokat is feltártak, hogy hol lehet a rágcsálók nagyobb populációja.

– Elsősorban a csatornarendszerben tanyáznak, és – miután jelentős lehet az őszi-tavaszi túlszaporulat – már nem férnek el az élőhelyükön, és elindulnak a felszín felé – fogalmazott Siklósi István.

Az egyik üzlet környékén pedig mindig találnak például eldobott élelmiszer-maradékot, ami még inkább odavonzza az állatokat. 

– A pénteken kezdődő munkálatok során megpróbálják megtisztítani a fertőzött területeket. Vélhetően három alkalommal lesz majd patkányirtás. A következő két alkalommal megnézik, ellenőrzik majd, hogy miként sikerült a védekezés – tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában