Változó betegutak

2023.11.09. 09:17

Hétvégente nem lesz fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház fül-orr-gégészeti osztályán

A változás már ettől a péntektől él, azokat, akiknek hétvégén is szükségük van fekvőbeteg ellátásra, Békéscsabán látják el.

Csete Ilona

A szakrendelést nem érinti a változás.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Fül-Orr-Gégészeti Osztályán az ellátás folyamatos biztosításának érdekében ezen a héten péntektől a betegutak átmenetileg a vármegyén belül átszervezésre kerülnek – tájékoztat közleményében az egészségügyi intézmény.

Az intézményben hétköznapokon folyamatosan biztosított a fül-orr-gégészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. Péntek 15.30-tól hétfő reggel 7.30-ig a fül-orr-gégészeti fekvőbeteg-ellátás szünetel.

A változás nem érinti a fül-orr-gégészeti szakrendelést.

Pénteki napokon a betegeket – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16 óráig hazabocsátják. Azokban az esetekben, amikor a betegeknek hétvégén is szüksége van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezik őket a Békés Vármegyei Központi Kórház dr. Réthy Pál Tagkórház Fül-orr-gégészeti osztályára. A betegek szállítását az Országos Mentőszolgálat végzi, az átszállított betegek teljes gyógykezelése Békéscsabán történik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában