TOP Plusz

2023.11.15. 15:39

Hat projektre egymilliárd forintot nyert Füzesgyarmat

Hat projektre nyert összesen mintegy 1 milliárd forintos támogatást az önkormányzat a TOP Plusz keretében – ismertette Koncz Imre, Füzesgyarmat polgármestere.

Licska Balázs

Koncz Imre polgármester.

Fotó: Licska Balázs-archív

A polgármester jelezte, hogy elkezdték mindegyik előkészítését, a tervek, az engedélyek rendelkezésre állnak, és a közbeszerzéseket is megindították egyes esetekben.

Mivel a pályázatokat 2022 elején nyújtották be 2021-es adatokkal számolva, vélhetően az önkormányzatnak jelentős saját erőt is biztosítania kell ahhoz, hogy a beruházásokat megvalósíthassák, ez akár az összköltség 30 százalékát is jelentheti. A legfontosabb fejlesztésnek azt mondta, hogy 16, jelenleg mindössze csak útalappal rendelkező utcában építenek aszfaltutat, erre a beruházásra mindenképpen sort kerítenének. 

Emellett energetikailag korszerűsítenének több önkormányzati épületet. Ez a városházánál geotermikus fűtési-hűtési rendszer kiépítését jelentené, de a fejlesztés érintené az egészségügyi központot, öt Kossuth utcai önkormányzati bérlakást, illetve a volt japán múzeum, a civil ház épületét is.

Folytatódik az úgynevezett Zöld város projekt is. Ennek keretében a városi könyvtárnál és a Kastélypark fürdő előtti területen avatkoznának be többféle módon, de kerékpárút-építést ugyancsak magában foglal a beruházás. A Széchenyi utcában tovább menne a bicikliút, egészen az óvodáig; míg a Bethlen és a Klapka utcák között egy hiányzó 300 méteres szakaszt pótolnának.

A piac felújítása ugyancsak a tervek között szerepel. A belső teret egy szintbe hozzák, lesznek elárusító asztalok és fedett részek egyaránt, rendbe teszik a vizesblokkot, mint ahogy a parkolókat is. Az úgynevezett szociális városrehabilitáció keretében egy önkormányzati bérlakást építenek a Sas és a Tó utcák sarkán, illetve leaszfaltozzák a Veres Péter utcát. A szociális városrehabilitáció jegyében van egy olyan projekt is, amely felzárkóztatást segítő programokat tartalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában