Verseny

2023.11.30. 06:16

Harmincöt pálinkát zsűriztek Mezőberényben

A III. Mezőberényi Pálinkaverseny zsűrizést tartották a napokban az Orlai házban.

Papp Gábor

Egy-egy pálinka a négy zsűritagtól összesen 80 pontot kaphatott

Forrás: Facebook

Mint az intézmény Facebook-oldalán olvasható, 35 mintát küldtek be a főzetők, szám szerint épp annyit, mint az elmúlt esztendőben. A négytagú zsűrit Békési Sándor, a Békési Pálinka Zrt. kereskedelmi vezetője, Bokor Sándor vőfély, Rónai Viktor barista, bármixer, felszolgáló és idős Tánczos Imre, a Tópart Vendéglő és Panzió tulajdonosa alkotta. A döntnökök vizsgálták a párlatok tisztaságát, gyümölcsös karakterét, illetve összbenyomását. E szempontok alapján egy-egy pálinka a négy zsűritagtól összesen 80 pontot kaphatott.

Az idei verseny egyik érdekessége volt, hogy tavaly a beérkezett mintákban a szilva dominált, az idén pedig a szőlő, sőt több párlatot egyetlen szőlőfajtából főztek, így a zsűri kóstolt Muskat Ottonelt és Csaba Gyöngyét is. A pálinkák nagy részét idén vagy tavaly főzették, almából 2021-es és 2016-os, sárgabarackból 2018-as és 2017-es érkezett. A legrégebbi főzetnek a 2012-es szilva bizonyult. A III. Mezőberényi Pálinkaverseny eredményét pénteken 17 óra 30 perckor hirdetik ki az Orlai házban, a résztvevők ekkor vehetik át díjaikat.

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában