Nem biztonságos

2023.11.04. 13:10

Felújítás miatt zárták le a kolbászos játszóteret Békéscsabán

A tervezett felújítás miatt várhatóan jövő tavaszig lezárták a napokban a mintegy tíz éve átadott Óriások konyhája elnevezésű, mondhatni kolbászos játszóteret a CsabaParkban – ismertette Balla Ferenc, a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője.

Licska Balázs

Bizonyos elemeket fel kell újítani, ki kell cserélni, ezért zárták le a CsabaParkban a kolbászos játszóteret

Fotó: Für Henrik

Elmondta: az elmúlt tíz évben a fából készült elemek az időjárási viszonyok és a mindennapi használat miatt annyira amortizálódtak, elhasználódtak, hogy immár nem biztonságos a használatuk. A fából készült elemeknek az a sajátosságuk, hogy a szerkezetük, állapotuk a folyamatos karbantartás – közte felületi kezelés – ellenére is romlik. Ezért ezeket az elemeket vagy fel kell újítani vagy ki kell cserélni.

Hozzátette, hogy felvették a kapcsolatot az eredeti gyártókkal, akik megvizsgálják az elemeket, majd megbízás alapján az adott elemeket rendbe is teszik. Bár jelenleg csak az elemek bevizsgálásánál tartanak, a tervek szerint a téli időszakban, esetleg tavasz elején a korszerűsítés meg is történik, így a jó idő beköszöntével, előreláthatólag tavasz közepén, végén a gyermekek, a családok ismét birtokba vehetik a létesítményt. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában