Kondoros

2023.11.05. 12:26

Elfogyott 1400 kapusznyika és 2500 sajtos pogácsa a Vármegyejáráson

Nagy sikert aratott Békés Vármegye Önkormányzatának Vármegyejárás elnevezésű programja szombaton a kondorosi Sasváriné Paulik Ilona Sportcsarnokban. Volt néptánc, népzene, fellépett a Kondorosi Citerazenekar, mely szerepel a helyi értéktárban.

Nyemcsok László

Minden korosztály jól szórakozott a programokon

Fotó: Bencsik Ádám

Láthatta és hallhatta a közönség Badár Sándor humoristát, a Fehérliliom Népfőiskola kézműves foglalkozásokat tartott, a gyermekek a Hungarikum Játszóházban is hasznosan tölthették el az időt, és ezeken kívül is számos program színesítette a Vármegyejárást. Este a Kondorosi Zenészek Közösségének koncertje zárta a rendezvényt.

A népi gasztronómia sem hiányozhatott, Csonka Zsoltnak, a Kondorosi Csárda séfjének a vezetésével 1400 kapusznyikát, azaz káposztás lepényt, és 2500 kondorosi sajtos pogácsát, készítettek, sütöttek. A helyi szlovák klub és szlovák önkormányzat tagjai kínálták a finomságokat.

– Igazából ez egy családi napnak is számított, hiszen minden korosztály talált magának tetsző programot, illetve a családok közösen is játszhattak, szórakozhattak – hangsúlyozta Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere. – A Vármegyejárás Hagyomány, Érték, Közösség mottója mentén valósítottuk meg a programokat, ezek mindegyike jelen van, jellemzi városunkat. A rendezvény is megmutatta, milyen remek közösséget alkotunk a civil szervezeteknek köszönhetően is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában