Barbelo

2023.11.24. 06:30

Démonokra vadásznak Tarhoson: három részes horrorfilmet forgatnak – galériával

Barbelo címen amerikai horrorfilm-trilógiát forgatnak Tarhoson, amelyet jövő év elején mutatnak majd be előbb a szakmának, majd a nagyközönségnek. Ugyancsak készül a Kisváros és Szomszédok erényeit ötvöző Kisvárosi történetek című sorozat, amelyben népszerű színészek és ismert személyiségek sora szerepel. Az aktualitásokról Varga Ádámmal, a Romis Film producerével beszélgettünk.

Papp Gábor

Az elmúlt hetekben kezdték el az amerikai horrortrilógia forgatását a tarhosi kastélyparkbanFotó: Harmati Attila

Az elmúlt hetekben kezdtük el a horrortrilógia forgatását Tarhoson, Békés vármegyében, és januárban folytatjuk még a forgatást – nyilatkozta Varga Ádám,a film rendezője. Mint elmondta, a film amerikai gyártásban készül, és a Barbelo nevű démon történetét járják körül. A történet főhőse egy démonvadász nő. Ő küzd majd meg a természetfeletti lénnyel, aminek különleges alapot ad, hogy mindez egy horrorfilm forgatása közben zajlik majd. Az ötletet, az alapsztorit Kincses Zoltán forgatókönyvíróval közösen fogalmazták meg, majd vitték ki az amerikai piacra, ahol rögtön lecsaptak rá.

A horror nem a véres jelenetekre épül, hanem sokkal inkább a body horror és a pszicho-thrillerek vonalára tereljük a történetet. A film angolul forog, s amerikai és angolszász nyelvterületen kerül majd először forgalomba.

Varga Ádám kérdésünkre elmondta, szívügye Tarhos és Békés vármegye: – Szüleim az egykori tarhosi Wenckheim-kastélynál, az akkori gyógypedagógiai intézményben dolgoztak. Nagyon megszerettem a parkot, a miliőt, az épületeket, az egész környezet inspirálóan hatott már azokban az években is, de néhány esztendeje, amikor visszatértem, akkor talán még inkább megfogott a környezet, mint egy lehetséges film helyszíne – emelte ki.

– Ezek az élmények alapvetően befolyásolták a forgatókönyvet, a kerettörténet 90 százalékát is odaírtuk. A sztori Amerikából indul, de érinti Olaszországot és Egyiptomot is, de a fő helyszín a tarhosi kastélypark. Az ingatlan egy nagyon kedves család tulajdonában van, akik rendkívül segítőkészek, amiért nagyon hálások vagyunk. Az külön öröm számukra és számunkra is, miután bemutattuk az első vágott részeket, már több gyártóstáb is bejelentkezett, hogy oda, illetve Békés vármegyébe jönnének forgatni. Ez jó lehet Tarhosnak, illetve a környező településeknek is, hiszen a stábok szállást, étkezést és helyi munkaerőt is igénybe vesznek. A horrortrilógia forgatása során is sok helyi segítőt kértünk fel, hogy segítsék a film munkálatait.

Több településen szeretnének forgatni

Varga Ádám kifejtette, örül, hogy egy kicsit ilyen módon, vissza is tud adni Békés vármegyének,tudja picit a figyelmet ide is irányítani. Tarhos mellett Lőkösházára, Békésre, Gyulára, Vésztőre is igyekszik forgatásokat vinni.

A horror zeneszerzője is Békés vármegyei, Cseh István, aki a rendező megfogalmazása szerint kimagasló zenéket alkotott ismét. Készül egy werkfilm sorozat is, ami elősegíti a film megismerését, készülését. A Barbelo technikai és marketingbemutatóját februárban tartják a Berlini filmfesztiválon. Sok ország már lekötötte a filmet, de az ázsiai piacok jelentős része még nyitott, így a szakmabeliek Németországban még jobban megismerhetik a produkciót. Az amerikai premier április végén, május elején lesz, a filmet várhatóan mozikban is bemutatják majd. Hazánkban a Romis Mozi forgalmazza majd, amit megelőz egy szinkronmunka, hiszen, ahogy említettük, a film angol nyelven készült.

Kisvárosi történetek és Kovi élettörténete

A Romis Produkció közben készíti a Kisvárosi történetek című sorozatot Kincses Zoltán rendezésében. A sztori jelentős részének Békés vármegye ad helyet, és olyan színészek, illetve ismert személyiségek szerepelnek a filmben, mint Straub Dezső, Reviczky Gábor Benkő Péter, Horváth Gréta, Szabó Zsófi, Szabó Dóra, Gulyás Erika, Fedinecz Pál  Vida Péter, Tolnai Klára, Andrejszky Zoltán, Fekete László, Blága Tünde, a megyéből pedig Zsombok Réka, Beszterczey Attila, Veres Lóránd, Trabach Veronika, de a névsor folyamatosan bővül. A sorozatot várhatóan márciustól a Magyar Mozi Tv-n láthatják majd az érdeklődők.
Várhatóan ugyancsak nagy érdeklődésre tart majd számot a Romisnak az a produkciója, amely az erotika világába kalauzolja el a nézőket a felnőttfilmes Oscar-díjas rendező Kovi, Kovács István élettörténetén keresztül. Ez utóbbi produkció várhatóan az egyik legnagyobb streaming-szolgáltató platformján lesz majd látható. Podcastbeszélgetésünk során Varga Ádámmal számos más érdekes témát is érintettünk.


 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában