Díszek

2023.11.29. 13:25

Családi jóváhagyással lett a fenyőből Orosháza karácsonyfája

A család minden tagja beleegyezését adta: eddig 35 éven át a portájukat díszítette és adott árnyat Orosházán, a Szarvasi úton Kondé Mihályéknak a 12 méteres fenyőfa. Kedden, két órán át tartó vágás és a szállító járműre helyezés után ért a belvárosba és lett 2023-ban a város karácsonyfája a család felajánlása.

Csete Ilona

Kondé Mihályék és Dávid Zoltán is feltett a fára néhány díszt. A szerző felvétele

Kondé Mihály és felesége megilletődve érkezett szerda délelőtt az emelőkosaras autókról díszítő munkások mellé, ahol Dávid Zoltán polgármester várta őket. A városvezető személyesen köszönte meg, hogy ilyen szép, formás, hatalmas fával megörvendeztetik Orosháza lakosságát. Biztosította a házaspárt, hogy az ünnep után is jó helyre, rászoruló családokhoz kerül s ad majd meleget.

Orosháza karácsonyfáját szerdán feldíszítették

Kondé Mihályné elmesélte, miközben néhány díszt ő is felhelyezett szeretett, sokáig általuk gondozott fenyőfára, hogy van két gyermekük, Ági és Zoli, valamint öt fiú unokájuk. Amikor a döntésüket meghozták a férjével, előtte egyeztettek a családdal.

– Azt mondták a gyerekeink, hogy fenyőfánk számára ennél szebb befejezés nem is lehetne, mint hogy díszítse Orosháza belvárosát. Jóváhagyásukkal döntöttünk úgy, felajánljuk az idei adventre – mesélte a feleség, akinek az anyósa zarándokúton járt anno Jugoszláviában.

– Ő hozta onnan a fát. Tőle kaptuk, majd elültettük az előkertünkbe. Azóta folyamatosan gondoztuk, szépen cseperedett. És ki is nőtte a kertet. Itt látni, ez most megerősít bennünket, hogy egy fának ez a legszebb befejezés. Habár kicsit fáj a szívünk, kiürült a kertünk. De nagyon szépen feldíszítik. Sokan nézegetik, ez viszont jó érzéssel tölt el bennünket – mesélte Kondé Mihályné, aki férjével, gyermekeikkel, az unokákkal adventi hétvégéken majd ellátogat a díszvilágítással még pompásabb karácsonyfához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában