Közélet

2023.11.02. 11:47

Bizottsági tagokat választottak az eleki testületi ülésen

Döntöttek ingyenes Led izzó cserékről, megszavazták a Helyi Választási Bizottság tagjait, beszámolókat fogadtak el, valamint felélesztették a nagymúltú Elek Fejlődéséért alapítványt a legutóbbi eleki képviselő-testületi ülésen.

Vásári Erzsébet

Dolgozunk tovább, együtt Elekért!

Forrás: Facebook

A napokban tartottuk meg Elek Város Önkormányzatának októberben akuális képviselő-testületi ülését – adta hírül szerdán Szelezsán György. A polgármester beszámolójában arról tájékoztatta a lakosságot, hogy melyek voltak ezúttal a legfontosabb döntései a grémiumnak. Hozzátette, akik részletesebb információkra kíváncsiak, azok az ülésről készült felvételt vágatlan formában megtekinthetik az Elek az én városom Facebook-oldalon, valamint a képviselő – testületi ülések anyagai az elek.hu weboldalon elérhetőek 15 napon belül, a jegyzőkönyvekkel együtt.

A döntésekre visszatérve Szelezsán György elárulta, hogy a képviselő-testület a legutóbbi nyílt ülésén 14 napirendi pontot tárgyalt, majd zárt ülésen folytatták a munkát, amelynek keretében további 3 napirendi pontot tárgyaltak.

A polgármester előterjesztésére döntöttek arról, hogy a jövőben lehetőség lesz ingyenesen energiatakarékos LED izzók igénylésére, minden eleki háztartás számára. A program részleteiről hamarosan tájékoztatják a lakosságot. Elfogadta továbbá a grémium a két képviselő-testületi ülés között elvégzett munkáról szóló polgármesteri beszámolót.

Emlékeztettek, hogy jövőre lesznek hazánkban a helyhatósági választások, ezért jogszabályi kötelességük megválasztani a Helyi Választási Bizottság (a továbbiakban HVB.) tagjait, akik hamarosan esküt tesznek. A HVB. megválasztott tagjai pedig: Brandt Antalné, Ottlakánné Erdei Johanna, valamint Kecskeméti János, illetve póttagok lettek Rédei Zoltán és Dávid Rémusz. 

A továbbiakban intézményi beszámolókat tárgyaltak és fogadtak el, ezzel együtt megköszönték az intézményekben dolgozók munkáját. Meghallgatták a beszámolóját többek között a Dr. Mester György Általános Iskolának, az Eleki Román Általános Iskolának, Elek Város Óvoda és Bölcsődéjének, a Naplemente Idősek Otthonának, valamint a Napközi Konyhának. Ez utóbbi intézményük vonatkozásában a beszámoló elfogadásán túl meghozták a szükséges döntéseket a 2024. évi élelmiszer-alapanyag közbeszerzésének elindítása érdekében.

Szelezsán Györgytől megtudtuk, hogy az Elek Fejlődéséért Alapítvány egy nagy múltú, de lassan 10 éve gyakorlatilag „alvó” önkormányzati alapítvány. Működésének felélesztése érdekében és a korábbi kuratóriumi tagok lemondása miatt új kuratóriumi tagokat választottak az ülésen, akik dr. Szentgáli Zoltán, Gál Attila és Szelezsán György lettek.

A polgármester elárulta, hogy a zárt ülésen az első lakáshoz jutók támogatásáról, haszonbérleti szerződések meghosszabbításáról és újak megkötéséről is döntöttek, valamint elutasították egy osztatlan közös tulajdonú önkormányzati tulajdonrésszel rendelkező terület, magánszemély által kezdeményezett bekebelezéssel történő tulajdonjog megszerzését. Az ülés végén pedig tájékoztatta az újabb pályázati lehetőségekről a képviselő-testület tagjait, akikkel közös nevezőre jutottak néhány jövőbeni fejlesztés ügyében, amelyekről hamarosan tájékoztatni fogja az elekieket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában