Közélet

2023.11.06. 11:20

Az orosházi nagycsaládosok meglepték önkénteseiket egy kirándulással

Az orosházi nagycsaládosok aktív közösségi életet élnek. Munkájukat a tagcsaládok mellett önkéntesek is segítik. A hétvégén megköszönték nekik az áldozatos munkát, kirándulásra invitálták őket Vácrátótra.

Csete Ilona

Buszos kirándulással megköszönték áldozatos munkájukat

Forrás: Facebook

Benedik Szilvia, a nagycsaládosok egyesületének elnöke érdeklődésünkre elmondta, Vácon és Vácrátóton jártak, megnézték a Nemzeti Botanikus Kertet.

Sok önkéntesünk van, ők hétről hétre feláldozzák szabadidejüket azért, hogy működésünk zavartalan, egyesületi házunk pedig minél rendezettebb legyen. Kapcsolatot tartanak és figyelnek tagcsaládjainkra. Kreatív csapatunk számtalan egyesületi és városi rendezvényen tartott idén is kézműves foglalkozást. Ezért a munkáért nagyon hálás vagyok. Ezzel a kirándulással igyekeztem egy kis élményt adni köszönetképpen – nyilatkozta a civilek elnöke. 

Megtudtuk, a kiránduláson 40 fő vett részt, ám ennél többen vannak a lelkes önkéntesek, legalább 60 személy az, akire rendszeresen számíthat az egyesület.

–  A Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben kezdtük a napunkat, itt mindenki kedve szerint barangolhatott, fotózhatott és töltekezhetett. Innen indultunk tovább Vácra, a Dunaparton, a sétányon folytattuk a kirándulást, majd városnéző kisvonatra ülve ismerkedtünk a nevezetességekkel. Gyorsan eltelt a nap, mindannyiunknak sikerült egy kicsit kiszakadnunk a hétköznapokból – avatott be a részletekbe Benedek Szilvia. A nagycsaládosok édes és sós péksüteménnyel is kedveskedtek az utazóknak. A kirándulás teljes költségét pályázati forrásból finanszírozták.

A folytatásról az elnök elárulta, ismét lehetőséget kaptak a Tesco és a Magyar Élelmiszerbank gyűjtési akciójában, november 17-ei héten, három napon keresztül. Idén is lesz náluk adventi kézműves foglalkozás december első napjaiban, a karácsonyváró programot pedig december 17-én tartják.

Kisvonatra szálltak, megnézték Vác nevezetességeit is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában