Fejlesztés

2023.11.02. 12:22

Átadták az új kápolnát az eleki temetőben

Szerdán, Mindenszentek ünnepén adtuk át, áldották meg és szentelték fel a Római Katolikus Temetőben található kápolnát, amely hosszú idő után teljes külső felújításon esett át – adta hírül csütörtökön Szelezsán György polgármester.

Vásári Erzsébet

Ünnepélyes átadás

Forrás: Facebook

Részletezte, hogy a kápolna teljes tetőszerkezete és külső homlokzata is megújult, az előtte található átjáróval és járdaszakaszal együtt. Ezzel a fejlesztéssel egy időben továbbá új, a mai kornak megfelelő mosdót is alakítottak ki a temetőben, illetve elkezdődött vezetékes víz széleskörű kiépítése is.

A fejlesztést a Sarlós Boldogasszony Plébánia Magyar Falu Program pályázaton elnyert, vissza nem térítendő pályázati forrásból valósította meg. A kápolna átadását követően Fazakas Gusztáv plébános úr ünnepi szentmisét celebrált, majd egykori nagy plébánosaik, Reibel Mihály esperes – plébános és Wagenhofer Ede kanonok-plébános sírjánál gyújtottak gyertyát az elekiek.

Szelezsán György ismertette, hogy az utóbbi években a városban található mindkét temetőben fejlesztéseket hajtottak végre. Többek között mosdókat építettek, megújult a kápolna, új haranglábat állítottak, urnafalat és járdákat építettek, padokat telepítettek, valamint kiépítették a napelemes közvilágítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában