Elismerés

2023.11.18. 12:23

Ásós Géza kapta az idei Békési Cigányságért Díjat

Idén Ásós Gézának, az ismert békési roma vállalkozónak ítélte oda Békési Cigányságért Díjat a helyi roma nemzetiségi önkormányzat.

Papp Gábor

A Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2023-ban is kiírta a pályázatát az önkormányzat legrangosabb elismerésével, a Békési Cigányságért Díjjal kapcsolatban. Az ügyben novemberben született döntés a képviselő-testület ülésén, az elismerést november 17-én adták át, stílusosan az országszerte ismert Kira Vendéglőben. A vendégeket és a kitüntetettet, valamint családját Kovács Gusztáv elnök köszöntötte, aki elmondta, nagyon büszkék a vállalkozóra, valamint arra, hogy jó hírét viszi a békési cigányságnak. Az ünnepségen a nemzetiségi önkormányzat képviselői mellett jelen volt Deákné Domonkos Julianna tanácsnok, aki átadta Ásós Gézának Kálmán Tibor polgármester jókívánságait. A kitüntetett méltatását Mucsi András, a képviselő-testület humán és szociális bizottság elnöke olvasta fel. Köszöntőjében elmondta, Ásós Géza több díjat is kapott már, amelyeket a magyarság és cigányság közötti kapcsolat erősítéséért, Békés város jó hírének öregbítéséért, a cigány gasztronómiai kultúra népszerűsítéséért ítéltek oda neki. A politikus emlékeztetett arra, mindannyiuk közös felelőssége, hogy városuk jó hírnevét vigyék szerte a világba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában