Orosháza

2023.11.08. 15:04

A Táncsics gimnázium dicsőségfalán a híres professzor fényképe

Újabb névvel gazdagodott az orosházi Táncsics gimnázium sikeres életpályákat elismerő dicsőségfala. Október végén az Öregdiák Baráti Kör Vinculum Egyesülete Primus Inter Pares Díjat adományozott dr. Babinszky László professzornak.

Csete Ilona

A Táncsics gimnázium dicsőségfalára felkerült a professzor fényképe is

Fotó: Facebook

A Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium, valamint a középiskola Öregdiák Baráti Kör Vinculum Egyesülete ünnepi alkalmat teremt arra, hogy a Primus Inter Pares Díjat átadhassa. Legutóbbi díjazottja dr. Babinszky László professzor volt, aki 1974-ben szerzett egyetemi diplomát a Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezõgazdasági Mérnöki Karán, majd 1977-ben egyetemi doktori címet a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem Mosonmagyaróvári Mezõgazdaságtudományi Karán – számolt be a középiskola a közösségi oldalán.
A professzor ösztöndíjas kutatóként dolgozott a Wageningeni Agrártudományi Egyetemen, valamint a Lelystadi Takarmányozási és Élettani Kutatóintézetben Hollandiában. Volt meghívott kutató a Wageningeni Agrártudományi Egyetemen. 1992 és 2015 között tanszékvezetõ egyetemi tanára volt a kaposvári, majd a debreceni egyetemnek, 2007-től lett a kaposvári egyetem rektora, 2010-től pedig a Debreceni Egyetem Takarmány és Élelmiszer Biotechnológiai Tanszék vezetõje.

Nagyon gazdag és sokrétű a tudományos és szakmai-közéleti tevékenysége. Jelenleg is tagja az MTA köztestületének; számos nemzetközi szakfolyóirat szerkesztő bizottságának a tagja, konferenciák és egyetemek meghívott előadója külföldön.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában