Elismerések

2023.11.30. 12:28

A szociális ágazat dolgozóit köszöntötték Eleken

Rendkívüli elismerés és megbecsülés illeti a szociális ágazat dolgozóit – fogalmazott csütörtökön Szelezsán György, Elek polgármestere. Hozzátette: a szociális munka napja alkalmából a városukban működő szociális intézmények vezetői által elismerésre felterjesztett dolgozókat, és az intézmények vezetőit, képviselőit köszöntötte a Városháza dísztermében.

Vásári Erzsébet

Szelezsán György visszaemlékezett, hogy a november 12-i emléknappal 1997 óta tisztelgünk a szociális ágazat előtt, egyben ünnepeljük azokat az embereket, akik azt választották hivatásul, hogy embertársaikért nap mint nap áldozatot hoznak, és segítenek azoknak, akik valamiben szükséget szenvednek. A polgármester hangsúlyozta: hálatelt szívvel köszönöte meg az eleki szociális ágazatban dolgozók egész éves áldozatos munkájukat és elkötelezettségüket.

Az eseményen intézményvezetői felterjesztésre a lelkiismeretes és kiemelkedő szakmai tevékenységükért polgármesteri elismerésben részesült Tóth-Horváth Ildikó vezető gondozónő – Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény Eleki Intézményegység –, Gémes Jánosné gondozó – Naplemente Idősek Otthona –, Botyánszki Petra gyermekvédelmi asszisztens – Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelemi Központ Békés Vármegye, eleki Kisvirág Lakóotthon –, Nagyné Elekes Ildikó fogyatékosok nappali ellátásában szociális gondozó – Humán Szolgáltató Központ (Elek) –, Alb Erika intézményi kisegítő, takarító – Keresztény Advent Közösség Eleki Szociális Otthona –, valamint Reszelő Erika ápoló, a Körös-menti Integrált Szociális Intézmény Békés Vármegye dolgozója.

Szelezsán György végül hangsúlyozta, hogy a szociális munkát végzők nélkül nem beszélhetünk jóléti társadalomról, az ágazatban dolgozók pedig korunk nehézségei ellenére is napról - napra megfeszülnek gyermekinkért, valamint időseinkért és a hozzájuk segítségért fordulókért. Folyamatosan teszik, amit a szívük diktál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában