Dorkával és Irsaival nyertek

2023.11.12. 18:54

A Levélhullató ünnepen kolbászokat és pálinkákat díjaztak Kondoroson

Hagyományos Levélhullató ünnepet rendeztek szombaton a kondorosi Gulyás Falatozóban. Palyusik Gábor üzemeltető és Laszkács Edina szervező elmondta, ez az esemény mindig üde színfoltja az őszi összejöveteleknek. Társaságok gyűltek össze ennek a batyus bulinak az apropóján, közös tűzgyújtás, sütögetés, piknikhangulat jellemezte a rendezvényt.

Nyemcsok László

Pálinkákat és kolbászokat vonultattak fel a Gulyásban, nehéz dolga volt a zsűriknek

– Az idei Levélhullató ünnepre nagyobb szervezéssel készültünk, hiszen a program keretén belül szárazkolbász- és házipálinka-verseny, valamint kézműves kiállítást és termelői vásárt terveztünk – hangsúlyozta Laszkács Edina és Palyusik Gábor. – Sajnos, az időjárás közbeszólt, emiatt az érdeklődők nem tekinthették meg a különleges és egyedi termékeket (gyümölcslevek, mézek, szőnyegek, tészták, aszalt gyümölcsök, chilipaprikák, füstölt fürjtojások, sajtok, otthon készített manók és horgolt táskák, savanyúságok). Ugyan ez a része a rendezvénynek elmaradt, de a versenyeket nagy érdeklődés mellett megtartottuk.

A kolbászverseny döntőjében 11 szál versengett. Eredmények: 1. Konyecsni Péter (dorka), 2. Konyecsni Péter 3. Hajdú Ádám, 4. Tóth Mariann, Lantos Attila, Kunstár János, Várkonyi Tibor és Palyusik Péter. Különleges fűszerezése és összetétele miatt különdíjat érdemelt ki Palyusik András, Benczúr Péter és a Pötyi Team kolbásza.

Jól mutattak a döntős kolbászok

A pálinkáknál 24 tétel került a versenyasztalra, amiket a Csabai Pálinka Klub delegáltjai, Szücs Dávid és Rómer Róbert egy 20 pontos rendszer szerint minősítettek. Nagyon érdekes volt az interaktív minősítés, hiszen az objektivitást szem előtt tartva a zsűri minden érdeklődőnek szakmai tanácsokat is adott, rendkívül szimpatikus és építő jellegű beszélgetések zajlottak.

A minősítés során a zsűri tagjai elmondták, hogy kellemes meglepetés volt ezen a versenyen „dolgozni", és mindenkit a pálinka szeretetére biztattak. A versenytételek után a zsűri is villantott, hiszen elhozták saját díjnyertes pálinkáikat, és ezeket is megkóstolhatták a résztvevők.

A pálinkaverseny eredményei. Arany minősítés: Arany minősítés: Szappanos Tibor (Irsai Olivér, 2023). Ezüst minősítés: Gulyás Bence Pál (barack, 2014), Bucsi Tamás (málna) 2023),  Szappanos Péter (Irsai Olivér 2021), Kunstár János (Irsai Olivér, 2011). Bronz minősítést számos nedű kapott, mégpedig Palyusik András, Czesznak László, Kovács István, Rácz Mihály, Palkó Zsolt, Trnyik György, Sutyinszki János, Kunstár János,  Dian András, Benczúr Péter, Szigeti Pál, Várkonyi Tibor, Szász Antal, Rafaj Roland és Lipcsei Róbert párlata.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában