Tanulmányi díj

2023.11.30. 19:50

A kiváló tanulókat köszöntötte az Ágota Közösség Békéscsabán - galériával

Békés vármegye kiváló tanulóit köszöntötte az Ágota Közösség a Békés Vármegyei Kormányhivatalban tartott csütörtöki ünnepségen. Összesen hetvennégy díj talált gazdára.

Papp Gábor

Fotó: Bencsik Ádám

Az ÁGOTA Közösség három évvel ezelőtt írta ki először a Kiválósági-díjat azoknak a nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő, felső tagozatos és középiskolás gyermekeknek, akik legalább 4-es tanulmányi átlaggal rendelkeznek. A fiatalabbakra is gondoltak, a Hősötös-díjra alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok pályázhattak, akik a 2022-2023-as tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben összegyűjtöttek legalább 100 darab 5-ös érdemjegyet, vagy annak megfelelő, e-naplóban, ellenőrzőben rögzített tanári értékelést.

Az Ágota Közösség fontos feladatának tartja, hogy támogassa azokat a gondoskodásában élő gyermekeket, akik valamilyen területen példaértékű teljesítményt mutatnak fel, így a tanulmányi díjak a jó iskolai teljesítmény elismerésére szolgálnak. Ennek érdekében az előző tanév végén felhívással fordultak az általános iskolákban és a középiskolákban tanuló diákok felé, és azt kérték tőlük, hogy a tanulmányi eredményeik igazolásával pályázzanak a díjakra.

A Kiválósági díjra 30, a Hősötös díjra 44 érvényes pályázat érkezett, így összesen 74 díj talált csütörtökön gazdára Békés Vármegyében. Csütörtökön a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Békés Vármegyei gyermekeinknek adtak át elismerést, akiknek a tanulmányi átlaga 4 - 4,7 között volt. A 4,8 feletti átlaggal rendelkezőket a múlt héten Szegeden köszöntötték, köztük két Békés vármegyei fiatalt, a lakásotthonban élő Nagy Benjámint és Papp Lászlóné nevelőszülőnél nevelkedő Nagy Dánielt. A Kiválósági és Hősötös díjazottak mind rendkívüli zsebpénzben részesülnek.

Köszöntőjében dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója köszöntőjében elmondta, a kiválóan tanuló gyerekek példát mutatnak a társaiknak. Kiemelte, a fiatalokat keményen dolgoztak, és a befektetett munka eredménye ezúttal is megtérült. 

– A csütörtökön díjazott diákok szorgalmasak, kitartók és céltudatosak. Ha valaki jól tanul, akkor az a későbbiekben is pozitív hatással lesz az életére – fogalmazott az igazgató, majd hozzátette, nagyon fontosnak tartja azt a háttért, amelyet a nevelőszülők, illetve a szakemberek biztosítanak a gyerekek, a fiatalok részére.

Bulla Erika, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója köszöntőjében kiemelte, a csütörtöki ünnepség számára csodálatos és méltó helyszínt biztosított a Békés Vármegyei Kormányhivatal. Mint elmondta, a díjazott fiatalok igazi példának számítanak, hiszen eredményeikkel megmutatják, hogy milyen nagyszerű kincsek rejtőznek bennük.

– Tanultok, meg meritek mutatni a tehetségeteket, tudásotokat, a bennetek rejlő kincseket. A tehetség azonban kevés anélkül, hogy nincs mellettetek egy olyan személyiség, aki támogat – ebben az esetben a nevelőszülők és a lakásotthoni munkatársak – mondta el a fiataloknak. Hangsúlyozta, nagyom büszkék a diákokra, és külön megköszönte, hogy példaértékű tudásukkal, viselkedésükkel helytállnak az élet minden területén, és kihozzák magukból a legtöbbet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában