A kardoskútiak járdái is megújulnak

2023.11.18. 11:51

Minden fejlesztés azt szolgálja, hogy az itt élők életkörülményei javuljanak

Példás összefogással, komoly társadalmi munkával újul meg az egykor diákoktól hangos, volt iskola épülete. A kardoskútiak bizakodóak, reménykednek, lesz ott még egyszer szeptemberi becsengetés. Addig is csinosítgatják, modernizálják az ingatlant és a környékét. De zajlanak egyéb fejlesztések is folyamatosan a településen.

Csete Ilona

Ottjártunkkor a Munkácsy-soron dolgoztak géppel

A Magyar Falu Program pályázatán nyert az önkormányzat 5 millió forintot, az iskolaépület körüli járda ebből a forrásból újulhat meg. Olyan kardoskútiak örömére is, akik a szomszédságban, a közelben élnek, vagy éppen arra visz az útjuk gyalogosan, babakocsival (az iskola épülete mellett van az óvoda is). Egy mezőberényi cég végzi a kivitelezést. Varga Pál polgármester azt is elárulta, a képviselő-testület döntött arról, hogy önerő felhasználásával más utcákban is tervez s végez járdaépítést. Felmérették a Munkácsy, a Rózsa, a Kossuth, a Béke utcákat, majd megterveztették. 2023 végére, 2024 elejére szeretnék, ha elkészülne valamennyi, összesen ez körülbelül 800 méternyi járdát jelent. 

... és kézi erővel a járdaépítők. A szerző felvételei

S ha már Magyar Falu Program: számvetést készített a polgármester. Az elmúlt 4 év alatt 13 ilyen típusú nyertes pályázata valósult meg a kardoskútiaknak 150 millió forint értékben. 

– Óvodai fejlesztés, az orvosi rendelők modernizálása, eszközök beszerzése, az önkormányzati kerékpárút építése, a temetőnk fejlesztése, a szolgálati lakás, az önkormányzati hivatal és művelődési ház belső felújítása, falugondnoki busz beszerzése, utak és járdák építése, javítása mind azt szolgálta, hogy településünk gyarapodjon, az itt élők életkörülményei javuljanak. Azt gondolom, ennyi siker után se dőlhetünk hátra, van még munka bőven – fogalmazott a település vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában