Vöröskereszt

2023.11.15. 13:07

A falubeliekkel együtt ünnepelték a véradókat Medgyesbodzáson

Vöröskeresztes ünnepséget rendeztek Medgyesbodzáson, a helyi művelődési házban. Köszöntötték a fiatalokat, a sokszor véradókat. Majd’ 150 vendég érkezett és sokaknak szólt a taps.

Csete Ilona

A fiatalok és a sokszoros véradók segítő munkáját is elismerték

Forrás: Facebook

A véradók köszöntésére érkezett a megyei vöröskereszt igazgatója, Tóth Zoltánné a községbe, de megtisztelete a rendezvényt Varga Gábor polgármester és ott voltak a képviselő-testület tagjai, a helyi civil közösségek képviselői és sok fiatal. Ezúttal tizenhét kitüntetettet szólítottak, ők tíz, húsz, negyven, ötven, sőt hatvan alkalommal nyújtották karjukat önzetlenül, segítve beteg embertársaikon és adtak vért.

A településen nincs iskola, ezért is külön köszönet illeti azokat a fiatalokat, akik helyben sokat segítenek a vöröskereszteseknek, vannak ők vagy ötvenen. Ha kell a két kéz, ha kell a munkájuk, jönnek, aktívak. Az ifjúsági vöröskeresztesek példás magatartást képviselnek Medgyesbodzáson – ezt kiemelte Tóth Zoltánné is. 

Közülük most két nevet említünk (Lakatos Krisztofer és Fodor Zsófia), ők voltak azok, akik országos elismerésben részesültek ifjúsági vöröskeresztes munkájukért.

Sokan elmentek a vöröskeresztesek ünnepségére Medgyesbodzáson

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában