Verseny

2023.11.23. 20:07

A csabai kozmetikus mester hét tanulója is brillírozott a Kós Kupán

Hét tanulója indult és szerepelt sikerrel Kertai Emőke ezüstkoszorús kozmetikus mesternek a XXIV. Kós Károly Kupán. A kozmetikus- és fodrásztanulóknak hirdetett versenyre a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara is ajánlott fel díjakat, amelyet többek között Kertai Emőke tanítványai is kaptak.

dr. Nagy Szilvia

Szász Lilla, Kajári Kitti, Kertai Emőke, Vincze Zsanna, Várdai Kitti.

Fotó: BVMKIK

Várdai Kitti Laura az első, Vincze Zsanna a második, Szász Lilla a harmadik, Kajári Kitti az ötödik, Kovács Veronika a hetedik, Gyányi Fanni a nyolcadik és Nagy Petra a tizedik helyen végzett alkalmi smink kategóriában. Kertai Emőke ezüstkoszorús kozmetikus mester elmondta, a rózsabál címmel kellett alkotni, ebbe mindenki azt lát bele, amit szeretne. Két hónapjuk volt felkészülni, ez az idő sok is, kevés is.

– A gyerekeknek iskolába kell járni, tanulnak, így sokszor szombat-vasárnap is tréningeztek, hogy felkészülhessenek a versenyre – mondta a mesterkozmetikus, hozzátéve, eleve az sok idő, mire kitalálják, milyen legyen a smink, hiszen az egy dolog, hogy papíron hogy néz ki, a modellhez is alkalmazkodni kell.

A lányok mindegyike érettségi után döntött a kozmetikus szakma mellett egy kis vargabetű után.

 – Érettségi után pincérnek tanultam, de hamar rájöttem, hogy az nem az én világom. A bőrápolás ellenben mindig is érdekelt, nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a hivatásra. Az édesanyám bíztatott, hogy próbáljam meg. Sarkadon élek, hosszútávon ott szeretnék saját vendégkört kialakítani, üzletet nyitni  – mondta Várdai Kitti, aki első helyen végzett a versenyen.  

Várdai Kitti az első helyen végzett. Fotó: BVMKIK

Vincze Zsanna Battonyáról jár be Békéscsabára az iskolába és gyakorlatra. Mint mondta, követi a közösségi média felületeken az aktuális trendeket és vonalakat. A sminkelés látszólag egyszerű, de nagyon érteni kell hozzá, hogy valóban az szülessen belőle, amit az alkotó szeretne, főleg, hogy a versenyeken meghatározott idő alatt kell dolgozni, a Kós kupán 50 perc állt rendelkezésre.

Szász Lilla éppen ezért igyekezett 45 perc alatt befejezni a munka dandárját, hogy, ha még javítani kell valahol, legyen rá lehetősége.

– Kiskorom óta tudom, hogy kezdeni kell valamit a kreativitásommal. Az volt a kérdés, hogy grafikusnak vagy kozmetikusnak tanuljak, végül az utóbbi győzött – mondta a gádorosi fiatal.

A lányok örülnek egymás sikerének, Kertai Emőke elmondása szerint a tanulók segítik és támogatják egymást. Szívből gratuláltak Kajári Kittinek is, aki kiérdemelte a vándorkupát. Ahhoz, hogy valaki megkapja ezt a díjat, legalább két kategóriában kell indulni, Kitti nemcsak az alkalmi, hanem a kis fantázia sminkben is alkotott.

– A verseny abból a szempontból nehéz volt, hogy szeretek ,,kittisíteni”, eltérni a megszokottól, a megbeszélttől, de jól sült el a dolog. Igazi, mai stílusú sminket készítettem, színekkel, csillámokkal, figurális ábrázolással – részletezte.

A sminkben a trendek folyamatosan változnak, ebben nagy segítségére volt a csapatnak Kovács Barbara ezüstkoszorús mester és Nedró Eszter, a Kós Kupa tavalyi győztese. Kertai Emőke tanítványai nem állnak meg, tanulnak és gyakorolnak tovább, fontolgatják, hogy indulnak a magyar bajnokságon is tavasszal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában