Komplex turisztikai csomag

2023.11.24. 12:00

A 18. századba csöppenhetünk Mezőhegyesen a fejlesztés után

Százmilliós turisztikai fejlesztés kezdődik Mezőhegyesen – adta hírül az MTI. Az önkormányzat tervei szerint a településre látogatók egy városi séta alkalmával belecsöppenhetnek majd a 18. század hangulatába a fejlesztés után.

Gyemendi Réka

A méneséről ismert dél-békési város egésze megismerhető lesz.

Fotó: Bencsik Ádám

A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el, a projekt célja pedig Mezőhegyes épített örökségének komplex turisztikai csomagként történő bemutatása, melynek köszönhetően a közel 4500 lakosú, a méneséről ismert dél-békési város egésze megismerhető lesz. 

A projekt részeként a jövő év végéig felújítják a Bazár épületét, és ott egy 30 négyzetméteres turisztikai kiállítóteret is létrehoznak. A Petőfi sétányból egy rózsalugasos szabadtéri kiállítótér lesz, több táblán lehet majd olvasni turisztikai információkat. A megújult sétány összeköti majd a műemlék vasútállomást és a szintén műemlék Centrál Éttermet.

A közleményben azt is kiemelik, hogy az örökségvédelmi létesítmények felújítása mellett tovább folytatódik a városban folyamatosan megújuló műemléki épületek állagmegóvása is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában