Testületi ülés

2023.10.03. 15:23

Támogatják a diákokat Dévaványán

A képviselő-testület kiírta az Bursa Hungarica „A” és „B” típusú Felsőoktatási Önkormányzati ösztöndíjpályázatot 2024. évre – adta hírül kedden a dévaványai önkormányzat.

Vásári Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Ismertették, hogy az A típusú ösztöndíjpályázatra azok a Dévaványa területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű, felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkezők jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben – felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében – teljes idejű – nappali munkarendű – alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Az ösztöndíjra pályázhatnak a 2023 szeptemberében felsőoktatási tanulmányaik utolsó évét megkezdő hallgatók is. Hozzátették, amennyiben az ösztöndíjas hallgatói jogviszonya 2024 őszén már nem áll fenn, úgy a 2024/2025. tanév első félévére eső ösztöndíjat már nem folyósítják.

Továbbá pályázatot nyújthatnak be azok a hallgatók is, akiknek a hallgatói jogviszonya a felsőoktatási intézményben a pályázás időpontjában szünetel. Az ösztöndíj folyósításának feltétele, hogy a jelenlegi tanév második félévére a beiratkozott hallgató aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezzen.

A B típusú ösztöndíjpályázatra pedig azok a Dévaványa területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű, a 2023/2024. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, illetve felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizett pályázók jelentkezhetnek, akik a 2024/2025. tanévtől felsőoktatási intézményben teljes idejű – nappali munkarendű – alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

A „B” típusú pályázatra jelentkezők közül viszont csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik a 2024. évi általános felvételi eljárásban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe és tanulmányaikat a 2024/2025. tanévben ténylegesen megkezdik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában