Adománygyűjtés

2023.10.31. 12:12

Plüssöket gyűjtöttek az apácai gyerekek a kórház gyermekosztályának

A Csanádapácai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói közösen gyűjtöttek több, mint három zsáknyi játékot. Az akcióról az iskola pedagógusa mesélt, amikor bevitték az adományokat az Orosházi Dr. László Elek Kórházba.

Csete Ilona

Nagy Tamás, Kovács Barnabás, Pajkó Judit és Bánfi Rita az összegyűjtött plüssökkel.

Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház

Még nyár végén olvastunk egy felhívást, hogy plüssjátékokat gyűjtenek a kórháznak, amire szinte egy emberként reagált az iskola és az óvoda. Sokféle karitatív megmozduláshoz csatlakozunk, élelmiszert, takarókat is gyűjtöttünk már, ezeket az akciókat jó szívvel veszik a gyerekek és a szülők – fogalmazott Bánfi Rita. Az iskola igazgatóhelyettese elmondta, az előző tanév végén egy hetük volt minderre, miközben már kirándultak, vakációra készültek a gyerekek. 

– Rengeteg plüssjátékot összehordtak, mi pedig nagyon büszkék vagyunk rájuk. Ezen felbuzdulva pedig már készülünk a következő plüssöket gyűjtő akcióra, amit meghirdetünk december elején – tette hozzá. 

A mini küldöttséggel érkező két fiú későn értesült a felhívásról, viszont már van tervük a következő akcióra: – Korábban anyukámmal közösen gyűjtöttünk játékokat, kupakokat és pénzt a rászorulóknak. Most elhatároztuk, a decemberi gyűjtésre összeszedjük az otthon már nem használt plüssöket és leadjuk az iskolában. Erre motiválom az osztálytársakat is – tette hozzá Nagy Tamás.

Az összegyűjtött játékokat eljuttatták az Értünk-Nagyszénásért Alapítványhoz, ők rendelkeznek olyan tisztító és csomagoló berendezésekkel, amikkel a szigorú előírásoknak megfelelően lehet fertőtleníteni és csomagolni a figurákat. Nekik köszönhetően a Csanádapácán gyűjtött 3 zsáknyi ajándék mellé további 4 zsáknyi plüsst csomagoltak, így a kórházi kezelésre, vizsgálatokra váró kisgyerekeknek lesz miből válogatni.

Hamarosan lesz a Könd utcai szakrendelőben is plüss átvételi pont, ahova bárki beviheti az otthon felesleges, de jó állapotú plüss játékokat, hogy azok a kórházban gyógyuló gyerekekhez kerülhessenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában