Kormányhivatal

2023.10.04. 19:18

Pályaorientáció: megalakult az innovációs és technológiai szekció

A Békés Vármegyei Pályaválasztási Vásár kísérőrendezvényeként tartotta összevont ülését a Békés Vármegyei Pályaorientációs Kerekasztal, illetve a Békés Vármegyei Tudományos Tanács szerdán, a CsabaParkban – tájékoztatott a Békés Vármegyei Kormányhivatal.

Papp Gábor

Vandlik-Katola Zoltán dr. Takács Árpád főispántól vette át megbízólevelét.

Fotó: Lehoczky Péter

A dr. Takács Árpád főispán kezdeményezésére 2019-ben megalakult Békés Vármegyei Pályaorientációs Kerekasztal kiemelt feladata, hogy segítse a Békés vármegyei fiatalok átgondolt pályaválasztását, hozzájáruljon az aktív korú népesség munkaerőpiaci helyzetének javításához, a foglalkoztatottság növeléséhez és a vállalkozásoknál jelentkező munkaerőigény kielégítéséhez, végső soron a gazdaság fejlesztéséhez és Békés vármegye népességmegtartó erejének növeléséhez. 

Idén tavasszal újult erővel látott munkához a kormányhivatal, 8 albizottsággal, 16 szekcióval működő tudományos tanácsa is. Öt szaktekintéllyel bővült a tanácsadók köre. Az összevont ülésen jelentették be, hogy a műszaki albizottságon belül létrejött az innovációs és technológiai szekció. A Békés Vármegyei Tudományos Tanács Innovációs és Technológiai Szekcióját Vandlik-Katola Zoltán vezeti, aki megbízólevelét dr. Takács Árpád főispántól vette át.

Pántya Imre foglalkoztatási főosztályvezető a Békés vármegyei munkáltatók mérnökképzés iránti igényeiről készített tanulmányt ismertette. Prof. dr. Kónya Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese „Innovációs ökoszisztéma a Szegedi Tudományegyetemen” elnevezéssel tartott előadást. A magyar-román határon átnyúló programokról dr. Orosz Tivadar, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt. Zalai Mihály, a vármegyei közgyűlés elnöke a fiatalok helyben tartásának fontosságáról szólt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában