Kiállítás

2023.10.04. 15:05

Optimizmusra valló színvilág köszön vissza az orosházi alkotó képeiről

Orosházi amatőr alkotó kiállítása látható napjainkban a gádorosi könyvtárban. Mészáros Tünde Rita képeit a falunapon mutatták be az érdeklődő közönség előtt. Ő és a polgármester, dr. Szilágyi Tibor sokáig kollégák voltak az orosházi járási hivatalban.

Csete Ilona

Mészáros Tünde munkáit dr. Szilágyi Tibor méltatta. Fotó: Gubis Mariann

Mészáros Tünde alkotásain visszaköszön lakóhelye, Orosháza számos épülete (malom, Táncsics gimnázium, az orosházi templomok).

– Nekünk is megfestette gádoros nevezetesebb épületeit, amit ezúton is nagyon köszönök neki – fogalmazott a megnyitón a polgármester. Tünde hitvallása az értékmegőrzés, a hagyományok ápolása. A festést megelőzte a fotózás, ami a legnagyobb alkotói szerelme. Jeleskedett szakácskönyvek illusztrálásában. Kiadtak a férjével közösen egy szakácskönyvet is Mindennapi ételeink és sütikéink címmel. S hogy mikor váltott a fényképezőről ecsetre?

A Covid időszak alatt lányától kapott egy akvarell készletet. 

– A sikerélmény arra sarkallta, hogy újra és újra alkosson. Megszerette, s ennek az örömnek a munkáit láthatjuk itt e tárlat keretében. Örömfestés és terápiás festés is, hiszen a színvilág, a téma mind-mind optimizmusra vall. Számára egy-egy nehéz élethelyzetben, időszakban erre volt s van szükség. A társ, férje, László a technikai menedzsere, aki folyamatosan támogatja alkotói munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában