Békéscsaba

2023.10.27. 13:46

Népi gasztronómiai kör: kiszelylevest és tarkedlit is készítettek a Téglában

A békéscsabai Tégla Alkotóházban a Békés Megyei Népművészeti Egyesület kilenc kézműves szakköre és egy népi gasztronómiai kör indult újra ősszel, vagy éppen kezdte meg újonnan tevékenységét.

Nyemcsok László

Az alkotás vágya továbbra is hajtja a résztvevőket

Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke elmondta, a Nemzeti Művelődési Intézet ASzakkör programjának támogatásával csipke-, gyöngyékszer-, nemeztárgy-, mézeskalács-készítő, bútorfestő és hímzőszakkört hirdettek meg, illetve jelentkezhettek az érdeklődők szövő, fazekas, rézműves tevékenységekre is. A hímző szakkör tagjai a közelmúltban szakmai kirándulás keretében Kunágotán egy szakköri tag varrodáját keresték fel.

A népi gasztronómiai kör előzménye a nyári táborban első alkalommal létrehozott népiételkészítő-csoport volt, melynek tagjai a nagysikerű hetet követően úgy döntöttek, szeretnének havi rendszerességgel találkozni, és további népi étkek készítését a gyakorlatban is kipróbálni, megtanulni. Nemrégiben egy jó hangulatú összejövetelen kolbászt gyúrtak és tepertős pogácsát sütöttek, egy másik alkalmon pedig kiszelylevest és tarkedlit készítettek, amit aztán a csoport tagjai közösen fogyasztottak el.

Amit sütöttek, meg is ették

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában