MEP Horgászegyesület

2023.10.14. 15:15

Nagyot ment a Körös-vidéki csapat az országos bajnokságon

A napokban rendezték meg a Szeged melletti Maty-éri evezőspályán a VIII. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot, melyre 25 csapat adta le nevezését.

Papp Gábor

A Körös-vidéket a MEP Horgászegyesület tagjaiból álló, Timár Mix–Mep–Ferro Projekt csapat képviselte, amelyet Nyári Tamás csapatvezető, Hegedűs József edző, Lipták Zsolt másodkapitány, Erdei Attila, dr. Kutyej Lajos, Kézsmárki Attila, Szabó József, Szabó Ernő, Tor Imre versenyzők alkották.

Tekintettel arra, hogy az ország legjobb feedercsapataival kellett megmérkőznünk, reális célként fogalmazták meg, hogy a mezőny első felében végezzenek, lehetőleg az első 10 csapat között.

 

Ha Maty-ér, akkor pontyot kell fogni. Ennek megfelelően kezdték meg a csupán két edzésnapból álló felkészülést pontyos etetőanyag, őrölt kukoricapogácsa (TTX), csemegekukorica, különböző főtt magvak, csonti felhasználásával. Az eredményes horgászat a megfelelő távolságok kiválasztásában, a fenti csalogatóanyagok arányában, felhasználásában, az etetés ütemében, és a jó helyzetfelismerés adta váltásokban rejlett – írta a beszámolójában a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a Facebook-oldalon.

 

A vármegye válogatottja az Erdei Attila, Kézsmárki Attila, Szabó József, Szabó Ernő, Tor Imre összeállítású kezdőcsapattal vágott neki az első versenynapnak. Az úgynevezett hátterezést – az utólagos versenyzői visszajelzések szerint remek összhangban és kellő segítséget nyújtva – Nyári Tamás, Hegedűs József, Kutyej Lajos és Lipták Zsolt végezte. Az első fordulót a csapat a 10. helyen zárta. Úgynevezett „elszálló” (azaz a csapatátlagnál lényegesen rosszabb eredményt elérő) versenyzőjük nem volt, így a második versenynapra cserét nem jelentettek be, a csapat változatlan összetételben folytatta a küzdelmet.

A második versenynapra beépítették az első versenynap tapasztalatait, így magabiztosabban vágtak bele a fordulóba. A csapat a nap harmadik legjobb eredményével, a lehetséges 125-ből 29 pontot szerezve felzárkózott a 4. helyre. A szektoreredmények a következőképpen alakultak: a 25 fős szektorokban Erdei Attila 1, Szabó József 5, Kézsmárki Attila 7, Szabó Ernő 7, Tor Imre 9 ponttal állt fel.

 

A dobogótól 7 pont választotta el akkor a csapatot, de a tabellán előttük álló Carp Zoom előnyének lefaragása igen kemény diónak tűnt, nem beszélve arról, hogy ennél kisebb pontkülönbségek választották el az utánuk következőktől. Nem adták fel a reményt arra, hogy befogják a harmadik helyen álló Carp Zoom-os versenyzőket, így „mindent bele” érzéssel foglalták el versenyzők a versenyládáikat, a hátterek pedig a „rendezői” székeket. Küzdelmes, nehéz öt óra volt... A megérkező hidegfront is némileg befolyásolta, módosította a kialakított taktikát. A versenyzők a növekvő széllel dacolva küzdöttek, míg a háttérben segítők nem győztek a pályán „szaladgálni”, hogy megfelelő információval lendítsék ki a haltalanabb időszakokból a horgászókat. De a Carp Zoom csapata is beerősített, biztosan őrizték a már megszerzett pozíciójukat...

 

A pozíciójuk megvédése a vármegye csapatának is sikerült. A 25 csapatból álló országos mezőnyben kiegyensúlyozott és magabiztos horgászattal az előkelő 4. helyen fejezték be a versenyt. Bár nem volt egyéni díjazás, a teljesítményünket jól mutatja a 125 fős mezőnyben elért egyéni eredmények: Erdei Attila 14., Kézsmárki Attila 23., Tor Imre 29., Szabó Ernő 32., Szabó József 35.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában