Almáskamarás

2023.10.03. 11:05

Generációk ünnepelték együtt az idősek világnapját

Drága nagyszüleim! Szeretettel meghívlak benneteket a nagyszülők napjára – ezzel a megszólítással jutott el a meghívó minden almáskamarási diák nagyszüleihez. De nemcsak a helybeli gyerekek, hanem a más településekről bejárók is invitálták idős hozzátartozóikat a kivételes eseményre.

Csete Ilona

Nagyszüleiket hívták a gyerekek, ünnepeljenek együtt.

Forrás: Facebook

Rendhagyó módon ünnepelt az idősek világnapján a község. Összefogott az önkormányzat, a Károlyi Bernát Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola szülői munkaközössége, a tantestület és minden diák. Hangulatos, emlékezetes esemény helyszíne volt hétfőn az ország kemencéje melletti park. Előkészítették a nagymamák, nagypapák, szülők segítségével a sütőtököket, majd a kemencében sült a finomság. A gyerekek pedig, kivétel nélkül minden tanuló, műsorral lepte meg hozzátartozóját. Megható pillanatok részeseivé váltak a jelenlévők.

Műsorral készültek, mindenki szerepelt.
Forrás: Facebook

– Tanulóink 50 százaléka más településről érkezik hozzánk, de ez nem jelentett akadályt, hogy ők is invitálják nagyszüleiket a kivételes alkalomra. A helyi nyugdíjasokat is meghívtuk, hogy meglepjük őket. Nagyon készültünk e rendhagyó alkalomra – mesélte az igazgató, Pintér Edit és a helyettese, Balogh Éva.

Megmozdult a falu e remek kezdeményezés és a hívó szó hatására. Közös volt az előkészület, generációk fogtak össze. A gyerekek bemutatkozása is jól sikerült, majd a műsort egy közös tánc zárta, amibe bevonták a nyugdíjasokat.

A sütőtök mellé teát is kínáltak a diákok a parkban
Forrás: Facebook

– Ahogy minden más alkalommal, most is az volt a célunk, hogy kinyitva iskolánk kapuját, szorosabbra fűzzük a kapcsolatunkat a falubeliekkel, a hozzátartozókkal. Ezt minden alkalommal kiválóan segítik a közös tevékenységek. Jó volt látni most is, hogy beszélgettek az idősek nemcsak egymással, hanem a gyerekekkel is, megmutatták, ők hogyan készítik a sütőtököt, elmagyarázták nekik. A diákjaink pedig aranyos és kiváló házigazdáknak bizonyultak, teával is kínálták a résztvevőket – sorolta az igazgató e szép nap élményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában