Ingyenes szolgáltatás

2023.10.22. 12:05

Gondosóra programról tájékoztatták az elekieket

A Gondosóra egy olyan ingyenesen elérhető szolgáltatás, ami kritikus helyzetekben életmentő lehet – ismertette Szelezsán György polgármester a napokban, a Reibel Mihály Városi Művelődési Házban tartott tájékoztatón.

Vásári Erzsébet

Sokan kíváncsiak voltak a részletekre.

Az eseményen dr. Juhász Roland, a Gondosóra program vezetője tartott előadást az eszköz működéséről és a regisztráció pontos menetéről az Elekről és a környékbeli településekről érkező szociális dolgozóknak, intézményvezetőknek, polgármestereknek, és az önkormányzatok képviselőinek.

A Gondosóra egy csuklóra rögzíthető, vagy nyakba akasztható eszköz, amivel az idős, 65 év feletti állampolgárok segítséget kérhetnek, hiszen egy 0-24 órában működő diszpécserszolgálathoz van kötve, ezzel is biztosítva a teljes napot lefedő segítségnyújtást. A Gondosóra szolgáltatáshoz regisztráció szükséges, amit az érintettek megtehetnek interneten keresztül a www.gondosora.hu weboldalon.

Szelezsán György a rendezvényen hangsúlyozta, arra kér mindenkit, hogy a gondosóra lehetőségéről tájékoztassák családtagjaikat, ismerőseiket, szomszédjaikat, illetve azokat, akik számára nagy biztonságot nyújthat ez a lehetőség. Amennyiben pedig a regisztrációhoz segítségre van szükségük, forduljanak bizalommal a családsegítő szolgálat vagy a humán szolgáltató központ munkatársaihoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában