Gádoros

2023.10.15. 09:57

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte a nyugdíjas egyesület

Szükség van mindarra az élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csak az idősek rendelkeznek. Szükség van a türelmükre, a tanításaikra – e szavakkal nyitotta meg Garab Rozália, a Gádorosi Dr. Hidasi László Nyugdíjas Egyesület elnöke azt a jubileumi összejövetelt a hétvégén, ahol több mint 200 nyugdíjas velük együtt ünnepelte civil közösségük születésnapját.

Csete Ilona

(Jobbról) Zalai Józsefné díszoklevelet adott át az egyesület vezetőjének.

Fotó: BMH

Az egyesület 30. évfordulójára a vármegye számos településéről, de a határon túlról is érkeztek. Marosleléről egy megható levél jött, amit a gádorosról elszármazott Drimba Tibor, Maroslele polgármestere írt a megjelenteknek.

Az egyesület egykor klubként alakult, ami a háború utáni generációt hívta soraiba, akik életük küzdelmei után kikapcsolódásra, pozitív közösségi életre vágytak. Utazásokat szerveztek, fesztiválokat, színházi előadásokat látogattak. Nagyanyáink receptjei címmel kiadványt jelentettek meg. Majd feldolgozták a gádorosi óvoda történetét. Anyaga a gádorosi füzetek egyik számában jelent meg.

A civil szervezet kiemelt figyelmet fordít az idősek felzárkóztatására is, informatikai oktatás keretében segítik a digitalizációval való ismerkedést. A sokszínű klubélet hagyománya él tovább, a tagok szervezik rendszeres, vidám egyesületi életüket.

Az ünnepi köszöntők után volt szalagtűzés. Majd felléptek a gádorosi nyugdíjasok, ami azért volt különleges, mert kórusuk kizárólag erre az alkalomra alakult, a hónapokig tartó felkészülést Gera Gyöngyi énektanár segítette.

Nyugdíjas szervezetek együtt ünnepeltek a gádorosiakkal. Fotó: BMH

A zenei előadást a helyi tehetségek társastánc bemutatója követte. A nyugdíjasokért, az időskorúakért tett áldozatos munkájukért díszoklevelet adott át az egyesület részére Zalai Józsefné, az Életet az éveknek Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének az elnöke. Amikor az ebéd előtt felhangzott himnusz, a több mint 200 nyugdíjas hangja megtöltötte a gádorosi tornatermet.

A szombati ünnepi esemény a hagyományok tiszteletéről és a tisztelet hagyományáról is szólt Gádoroson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában