NAK

2023.10.25. 15:23

Ezer adománykönyvből is tanulhatnak a jövő agrárszakemberei Békésben

Szakkönyvátadó ünnepséget tartottak szerdán délelőtt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés vármegyei székházában Békéscsabán. Kozsuch Kornél, a NAK és a Magosz Békés vármegyei elnöke Horváth Viviennel, a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem projekt vezetőjével együtt adta át a vármegyei agrárszakképző partnerintézményeik számára a mintegy 1000 kötet mezőgazdasági és élelmiszer-ipari szakirodalmat.

Nyemcsok László

Kozsuch Kornél adta át a könyveket.

Fotó: Für Henrik

Kozsuch Kornéltól és Horváth Vivientől a szakmai kiadványokat Várszegi Éva Margit, a békési Gál Ferenc Egyetem és Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, valamint Gyarmathy Zsolt a kétegyházi Dr. Pálfi György Technikum igazgatója vette át. A Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium számára már idén nyáron eljuttatták a kiadványokat, és napokon belül hozzájutnak a szakkönyvekhez a gyomaendrődi Bethlen Gábor Technikum diákja is.

Kozsuch Kornél kiemelte, tavaly GPS-készülékeket kaptak az iskolák, most a hagyományos taneszközökre, a könyvekre helyezték a hangsúlyt, amiből sokat profitálhatnak az agrárium jövőbeni szereplői. Ami pedig ugyanennyire fontos, tudása révén a következő generáció is lépes lesz biztosítani a megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszert Békésben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában