Testületi ülés

2023.10.19. 16:45

Bemutatkozott Orosházán az új rendőrkapitány

Orosháza csütörtöki képviselő-testületi ülésén bemutatkozott az új rendőrkapitány. Dr. Nádasdi Tamás 25 éve dolgozik a BM kötelékében. Nős, két gyermek édesapja. Öt hete érkezett Orosházára. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Vörös Ferenc rendőr ezredes dr. Nádasdi Tamás rendőr alezredest 2023. október elsejétől bízta meg a kapitányságvezetői feladatok ellátásával.

Csete Ilona

Dr. Nádasdi Tamás azt kérte, bátran, bizalommal forduljanak a rendőrséghez

Fotó: Nagy Kristóf

– Két nagyobb városban is teljesítettem szolgálatot, dolgoztam bűnügyi osztályvezetőként, tapasztalatból mondhatom, a legjobb dolog a kisebb kapitányságon végezhető munka. Ilyen helyen az ember, bármilyen beosztásban is legyen, kiteljesedhet, és olyan személyes kapcsolatok, családias légkör alakulhat ki, ami letéteményese lehet az eredményes munkavégzésnek – fogalmazott bemutatkozásakor az új kapitány, aki több hetes tájékozódása után azt állapította meg, Orosháza szép, élhető és békés város.

– Biztosan van, aki ezzel nem ért egyet, de bocsássák meg, ez az én benyomásom 5 hét után. Ezt a megállapításomat nem csak a látottakra alapozom. Évekre visszatekintve megnéztem az Orosházi Rendőrkapitányság eredményeit. Ezek jók. Gondoltam, milyen könnyű lesz itt rendőrnek lenni. Azután rájöttem, milyen nehéz is. A jó eredményeket tartani kell, vagy ahol lehet, jobbá is kell tenni. Néhány embernek bizonyára csalódást okozok, mert nincs kész tervem. Azt gondolom, a korábbi állomáshelyeim tapasztalatai alapján egy általános klisét ráhúzni erre a városra, hiba lenne – folytatta dr. Nádasdi Tamás, aki a már magában megfogalmazott úgynevezett vezérfonalakat viszont megosztotta hallgatóságával.

A meglévő eredmények megtartása a cél, ahol lehet, azokat kell jobbá tenni; a világ állandóan változik, ezek generálnak társadalmi változásokat, jelenségeket, akár a bűnözés struktúrája is változhat – a rendőrség jogszerűen, szakszerűen és törvényesen reagál minden olyan váratlan helyzetre, amit az élet elénk tár. Azt gondolom, ha ezekre a váratlan helyzetekre jól reflektálunk, akkor az fokmérője lehet a megelőlegezett orosházi állampolgárok elégedettségének, s akkor mi is elégedettek leszünk.

A kapitány kiemelte: a lakosság bizalma egyre nagyobb a rendőrség felé. Ezt a bizalmat meg kell tartani, meg kell szolgálni. Ezt úgy érhetik el, ha mindenre és azonnal reagálnak. A kapitány elárulta, nem híve (bár PC-világban is élünk) az olyan kommunikációnak, amit a pletykák, az elektronikus felületeken írtak generálnak, és a rendőrséghez hivatalosan nem jut el.

– Mindenkit arra kérünk, bátran, bizalommal forduljanak a rendőrséghez, mindenre reagálunk. A szükséges intézkedéseket megtesszük – fogalmazta meg kérését. 

Dávid Zoltán polgármester a testület nevében megköszönte dr. Nádasdi Tamás szakmai bemutatkozását, megnyugtatónak nevezte a vázolt elképzeléseket, és kérte a kapitány együttműködését a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában