Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság

2023.10.03. 10:31

Behajtották a ménest Mezőhegyesen

Szent Mihály napját a gazdasági év fordulójaként tartották számon az állattartók. A Szent György napkor legelőre hajtott állatokat ilyenkor hajtották vissza a téli szállásra, a pásztorokat pedig elszámoltatták és megkapták az éves bérüket. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság szombaton a ménes behajtása mellé közönségprogramokat is kínált.

Csete Ilona

Nagyon sok érdeklődőt vonzott idén is a ménes behajtása

Forrás: Facebook

Nagyon sokan voltak kíváncsiak az állatokra, de még többen választották a remek időjárásnak köszönhetően ezt az őszi programot családi együttlétre, kikapcsolódásra. Várták is őket népi játszótérrel, kézműves foglalkozással, a legkisebbeknek John Deere játéktraktoros akadálypályát építettek. De volt munkagépek kiállítása is, valamint lovas és mazsorett felvonulás a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. lótenyésztési ágazatának dolgozói, a szakiskola lovász és belovagló tanulói, a Mezőhegyesi Gyöngyszemek Mazsorett Egyesület Csoportjai közreműködésével. Zenéltek a Mezőhegyes Város Fúvószenekar tagjai.

A programokat a nóniusz és gidrán ménes behajtása zárta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában