Október 23.

2023.10.23. 18:07

Babák Mihály: a magyar az magyar maradt

Az '56-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi megemlékezést hétfőn Szarvason, a Templomkertben.

Vásári Erzsébet

Babák Mihály polgármester mondott ünnepi beszédet.

Babák Mihály polgármester beszédében elhangzott, 1956. október 23-án egy olyan dolog történt meg Magyarországon, ami egész Európában ritkaságnak számított: kitört a szabadságharc. Az a forradalom, amely a magyarok szabadságáért szólt, amikor a műegyetemtől elinduló fiatalok azt mondták, hogy elég, ez nekünk nem jó, és mágnesként vonzották magukkal a szabadságharcosokat. Hozzátette, manapság a szuveneritást emlegetik, de hazánkban ennek megfelelője a szabadság, a függetlenség és az önrendelkezés.

A polgármester a történelem huncutságának tudta be azt a beszédében, hogy 1956 után most újra harcolnunk kell a szabadságunkért. Azonban a legtöbben nem ismerik a magyart, és annak szabadságvágyát. Pedig mi edzettek vagyunk, kaptunk már mindent a történelemtől, persze negatív értelemben. Hiába gyilkoltak, nyomtak el és loptak meg minket. Mi nem adtuk fel, és a magyar magyar maradt. Ráadásul továbbra sem fogadjuk el, hogy megmondják nekünk, hogyan éljünk. A kis országunkat ma is megvédjük, mert ez a miénk, és itt akarunk boldogok lenni.

Végül Babák Mihály elmondta, fontos, hogy az emlékeinket megtartsuk, és tovább vigyük, mert azok igazat adnak és erősítenek bennünket a jelenkor akadályainak leküzdéséhez.

Az ünnepi beszéd után a Cervinus Teátrum műsorát láthatták a jelenlévők, majd közösen elhelyezték az emlékezés virágait az '56-os emlékoszlopnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában