Köz Szolgálatáért Érdemjel Ezüst Fokozata

2023.10.22. 13:52

Állami kitüntetéssel ismerték el Filyó Jánost

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter állami ünnepünk, október 23-a alkalmából a Köz Szolgálatáért Érdemjel Ezüst Fokozata elismerést adományozta Filyó Jánosnak, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Szarvasi Szakaszmérnökség területi felügyelőjének, szakterületén kifejtett több évtizedes kiemelkedő és példaértékű munkájáért – írja a KÖVIZIG Facebook oldala.

Papp Gábor

Filyó János a Vásárhelyi Pál Műszaki Szakközépiskolában, vízműépítő technikusként végzett. 1978-ban kezdett el dolgozni a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Szarvasi Szakaszmérnökségénél munkavezető munkakörben, majd egyre szélesedett az általa ellátott feladatok köre, így később már műszaki ügyintézőként folytatta tevékenységét. A rábízott feladatokkal gyorsan azonosult, érdeklődése, szervező- és kezdeményező készsége kiemelkedő volt, ennek eredményeként 2003. január 1-től a Szarvasi Szakaszmérnökség területén a nagyműtárgyak üzemeléséért és fenntartásáért felelős területi felügyelő munkakörbe helyezték, melyet azóta is lelkiismeretesen ellát.

Elsődleges feladatai között szerepel a kiemelt jelentőségű Békésszentandrási duzzasztómű területi vízgazdálkodási operatív vízügyi-műszaki feladatainak irányítása, a területhez tartozó vízrajzi és hidrometeorológiai észlelés koordinálása. Területén óriási tapasztalattal, kiváló helyzetfelismeréssel és döntési képességgel rendelkezik. Vízkárelhárításban is nagy gyakorlattal rendelkező szakember, melyet számos körösi védekezés alkalmával bizonyított. Részt vett több, más vízügyi igazgatóság területén folytatott árvízvédekezésben is.

A több mint 45 éves vízügyi tevékenységével, szakmai tapasztalatával, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság és ezen belül a Szarvasi Szakaszmérnökség jó megítélésének, ismertségének és elismertségének egyik alappillére, meghatározó alakja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában