Szakmai délután

2023.10.17. 17:17

A bázisintézmény pedagógusai tartottak előadásokat az orosházi Táncsicsban

Orosházán a Táncsics gimnázium az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központjának a bázisintézményeként hirdette meg általános és középiskolák pedagógusainak a szakmai programját kedd délutánra.

Csete Ilona

Pavukné Simon Nóra Edina, az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője köszöntötte a résztvevőket.

Fotó: Csete Ilona

Bemutatták a házigazdák a Kaáli Természettudományos Tehetségműhelyt és programjait, előadás hangzott el a Z és A generáció motivációs lehetőségeiről, a disputa módszer alkalmazásáról a természettudományok tanításában.

Köszöntőjében Pavukné Simon Nóra Edina az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője arról beszélt, a bázisiskolai címet nehéz kiérdemelni, sok szempontnak kell megfelelni.
– Azon túl, hogy csodás adottságai vannak a középiskolának, az a szellemi tőke, a sok jó gyakorlat, amit itt kidolgoztak, mindezek kellettek ahhoz, hogy az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet elnyerje – méltatta a vendéglátókat a főosztályvezető, majd általánosságban beszélt arról, mi folyik az ilyen intézményekben s miért van ezekre szükség. – Már 21 bázisintézmény van a vármegyében (óvodák, általános és középiskolák)  kinyitják a kapuikat és a mindennapok gyakorlatában bemutatják azokat a jó példákat, amikből mi is tanulni tudunk. Népszerűek ezek a bázisintézményi programok. Tavaly több mit százra volt példa.

Tavaly 265 nyilvános szakmai programja volt az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központjának, egy részét a bázisintézményi rendszer programsorozata, a szaktanácsadói programok, és számos pedagógiai alkalmak alkották. Színes a rendezvények, a szakmai események palettája. A főosztályvezető izgalmasnak nevezte az orosháziak témaválasztásait, utalva ezzel a generációk különbözőségére, motiválhatóságára, ezt az előadást is nagy érdeklődéssel várták a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában