Zorán és Geszti Péter is érkezik

2023.09.27. 12:19

Két hónapig tartanak az Őszi Művészeti Hetek Békéscsabán

Két hónapig, október 1-jétől november 30-ig tartanak a Csabagyöngye Kulturális Központban az Őszi Művészeti Hetek – jelentette be a szerdán az intézményben tartott sajtótájékoztatón Forczek Győző igazgatóhelyettes. A fesztivál keretén belül 20 eseményt rendeznek, de ezeken kívül is lesznek különféle programok. Kiemelte, hogy ennyi rendezvényt eddig nem tartottak az Őszi Művészeti Hetek részeként.

Licska Balázs

Forczek Győző igazgatóhelyettes beszélt a programokról /A szerző felvétele/

Az ingyenes és fizetős programokra – amelyek között lesznek könnyű- és komolyzenei koncertek, képzőművészeti kiállítások – összesen több mint ötezer érdeklődőt várnak, várhatóan a legtöbb nézőt, hallgatót a november 22-ei Zorán-koncert vonzza. Némileg rendhagyó módon nem csak a Csabagyöngye Kulturális Központ főépületében lesznek programok: a Zenei Ifjúsági Találkozó, a Zenit apropóján várhatók fellépések a Munkácsy Emlékházban, sőt a piac újonnan épült részén is. 

Nyitányként, október 1-jén érkezik a Budapest Klezmer Band Szinetár Dórával; október 6-án jön az Esti Kornél; október 11-én Geszti Péter lép fel Váczi Eszterrel egy különleges koncertesten; október 22-én a P. Mobil, a Pokolgép és a Radar; november 4-én az Ossian; november 17-én pedig a Road zúz. Október 28-án és 29-én lesz a Zenit, ennek részeként ad jubileumi koncertet 29-én a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar.

A további programok közül kiemelte: október 9-én lesz Fodor Zsóka és Oszvald Marika Összezárva című közös előadása. November 15-én pedig Többet magunkról címmel a Grecsó fivérek, azaz Grecsó Krisztián író, költő és Grecsó Zoltán táncművész érkeznek. Hangsúlyozta, hogy helyi tehetségeknek, előadóknak ugyancsak teret és lehetőséget adnak, így október 7-én a ToBenZo-, november 3-án pedig Jimmy and the Mustangs-koncert lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában