Startmunka mintaprogram

2023.09.29. 17:19

Tizenkilenc süldő érkezett Zsadányba

Összesen 64 helybeli foglalkoztatására van lehetőség a közfoglalkoztatási startmunka mintaprogram keretében – ismertette Dudás Árpád, Zsadány polgármestere.

Licska Balázs

Az elmúlt időszakban több süldő érkezett Zsadányba a közfoglalkoztatási projekt keretében

Fotó: A szerző felvétele

Hozzáfűzte, hogy szakmunkásokat szinte mindig tudnak felvenni, illetve a segédmunkásoknál is jellemző a fluktuáció, mivel a nyári időszakban többen elmentek idénymunkára. Jelenleg mintegy 60-an dolgoznak a projektekben.

A mezőgazdasági programban 1000 mázsa búza, 200 mázsa árpa, 110 mázsa napraforgó termett, ezek egy részét értékesítik, egy részét pedig takarmányozásra használják el. Termények, termékek eladásából év végére 10 millió forintot érne el az önkormányzat, és például szalmabálákból 2,4 millió, búzából 1,8 millió forint bevétele származott eddig. De adtak el sertéseket is, valamint a juhokat szintén értékesítették.

Nemrég 19 süldő értékezett Zsadányba, amelyeket hizlalnak majd, és így sertésekből havonta akár többet is vágnak igény szerint a konyhára. Tyúkokat ugyancsak tartanak, hogy friss tojás is kerülhessen az asztalra. Hamarosan újabb szállítmány érkezik tojójércékből. A konyhának az idei első hat hónapban 2,4 millió forint értékű élelmiszer-alapanyagot – tojást, sertéshúst, zöldséget, gyümölcsöt – adtak át.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában