Veszélyesek

2023.09.17. 15:02

Kivágják a szovjet temető veszélyes fáit Dévaványán

Az elmúlt évek szeszélyes időjárását rengeteg növény megszenvedte, az időjárás nem kímélte az orosz (szovjet) temető felett magasodó fenyőfákat sem.

Vásári Erzsébet

Már elkezdődött a veszélyes fák kivágása.

Fotó: MW-illusztráció

Az elöregedett, kiszáradt fák komoly veszélyt jelentenek – némelyik már erősen megdőlt – a közúton és a környezetében közlekedőkre, az ott futó elektromos hálózatra, és a templom környezetére is – tájékoztatott a napokban a dévaványai önkormányzat. Ismertették, hogy az élettelen gyökerek már nem úgy tartják a fa testét, ahogy kellene, és az ágak, valamint a törzs is könnyebben törik. Nem kockáztathatják meg, hogy valakire egy ág ráessen, vagy egy fa kidőljön, ezért megkeresték a Honvédelmi Minisztériumot, mert a háborúban elesett katonák temetkezési helyeiről az egyes országok közötti külön kormányközi megállapodások rendelkeznek.

A minisztérium válaszában arról tájékoztatott, hogy a fák kiszáradásával előidézett, nagy valószínűséggel élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető állapot megszüntetése az önkormányzat feladata. Kötelességük gondoskodni a fák kivágásáról, melyet a napokban meg is kezdtek, ugyanakkor kérték a minisztériumot, hogy gondoskodjon a fák pótlásáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában