Egészség

2023.09.12. 15:03

Ingyenes szűrővizsgálaton vettek részt a hivatásos vadászok Békéscsabán

Nyolcvanhárom Békés vármegyei hivatásos vadász és vadgazdálkodásban érintett szakember vett részt speciális szűrővizsgálaton hétfőn Békéscsabán, az egyik egészségügyi központban.

Nyemcsok László

Papp Sándor vadászati szakügyintéző is részt vett a szűrővizsgálaton

Fotó: BMH

Zuberecz Tibor, Békés vármegye fővadásza, a vadászkamara területi alelnöke elmondta, az Országos Magyar Vadászkamara kiemelt céljai között szerepel a hivatásos vadászok egészségének védelme. Ennek keretében pályázhattak a területi szervezetek, és ennek keretében Békés vármegye jelentős összeget nyert el.

– Olyan betegségek kiszűrésére terjedt ki a vizsgálat, melyek a vadgazdálkodásban dolgozókat nagyobb számban érinthetik – hangsúlyozta Zuberecz Tibor. – Vérszívók – kullancsoktól a szúnyogokig –, valamint élősködők, paraziták által okozott, terjesztett  betegségek kiszűrésére is alkalmas ez a komplex vérvizsgálat. A országos vadászkamara támogatása révén minden önként jelentkezőnek ingyenes volt a vizsgálat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában