Takarítási világnap

2023.09.28. 09:01

Éppen úgy szorgoskodtak a battonyai ovisok, mint a felnőttek

A takarítási világnapot a battonyai ovisok, a Dinó csoport, munkával ünnepelte. Az óvó nénik elmagyarázták e nap jelentőségét, majd a kicsik lelkesen vettek részt a játékban.

Csete Ilona

A mosogatás is tetszett a gyerekeknek

Forrás: Facebook

Két vegyes életkorú csoportban történik a nevelés-oktatás a román óvodában. A Bambi csoportba 25, a Dinó csoportba 21 gyermek jár. Sutya Miklósné igazgató elmondta, a beszoktatási időszak zökkenőnentesen zajlik. Szakmailag jól felkészült, gyermekszerető óvódapedagógusok várták szeptemberben a gyerekeket.

– Sok óvodásunk bölcsődébe járt, vagy rendszeresen látogatta a Biztos Kezdet Gyerekház programjait, így könnyebb volt számukra a beilleszkedés. Megtörtént az is, ami ritkán, vagy talán soha nem jellemző: volt egy kiscsoportosunk, aki akkor sírt, amikor jöttek érte a szülők. Szeretett volna még az oviban maradni, hogy játszhasson – adott hangulatjelentést az intézmény vezetője a mindennapokról.

A takarítás világnapján lelkesen és szorgalmasan mosogattak, sepregettek,  mostak, ahogy azt a felnőttektől, otthon, vagy az óvodában már látták. A tematikus napot közös énekléssel zárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában