Autómentes nap

2023.09.22. 20:28

Bringások és rolleresek lepték el Békéscsaba főterét - galériákkal

Kerékpárokkal, elektromos rollerekkel, a gyermekek révén pedig kismotorokkal és futóbiciklikkel telt meg a békéscsabai Szent István tér pénteken az autómentes nap apropóján.

Licska Balázs

A békéscsabai autómentes nap leglátványosabb része most is a bringás felvonulás volt

Fotó: Bencsik Ádám

A rendezvény keretében a Bihari Túrák Egyesület, a Fenntartható Térségért Alapítvány, illetve a városban a közösségi elektromos rollerszolgáltatást biztosító Bird csapata ügyességi pályákat alakított ki, ahol úgymond pedáljegyeket lehetett szerezni. De arra is lehetőség nyílt, hogy különleges bringákat próbálhassanak ki az érdeklődők, sőt bicikli-szépségversenyt szintén rendeztek.

A program leglátványosabb eleme most is a bringás felvonulás volt. A kör a Szent István térről indult; és a tekergők a Kossuth tér, a Szeberényi tér, a Baross utca, a Szarvasi út, a Kazinczy utca és az Andrássy út érintésével érkeztek vissza a főtérre, majd emelték magasba a kétkerekűiket. A résztvevők szintén pedáljegyeket kaptak, és közöttük zárásként ajándékokat sorsoltak ki.

Az önkormányzat az elmúlt évek hagyományát követve most is versenyt hirdetett az általános iskolák számára, hogy eldöntsék, melyik intézmény a leginkább kerékpárosbarát. A cél az volt, hogy pénteken – a tanulók összlétszámához képest, arányaiban – a lehető legtöbb diák biciklivel érkezzen suliba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában