Orosháza

2023.09.14. 10:23

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére jogosult a Táncsics

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium 2023-ban adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. A bíráló bizottság erre alkalmasnak ítélte a középiskolát.

Csete Ilona

Fotó: Csete Ilona

Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton – a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján – az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégiumot érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

Az oklevelet dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár adta át a gyulai Almásy-kastélyban, a kitüntető táblát Pavukné Simon Nóra Edina, az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetőjétől vette át a középiskola igazgatója, Árusné Erős Krisztina a Békéscsabai Jókai Színházban. 

Az intézmény bázisintézményi koordinátora Seres Erzsébet, mesterpedagógus szaktanácsadó. A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, amelyben a jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus, vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az igazgató által kijelölt pedagógus közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában