Békés

2023.09.14. 12:05

A kétszázötvenezredik ügyfelet köszöntötték a kormányablakban

A Békési Járási Hivatal békési kormányablakának kétszázötvenezredik ügyfelét, Dávidné Kozma Annát köszöntötték csütörtökön reggel az intézményben.

Papp Gábor

Dávidné Kozma Anna ügyfélkapu aktiválása miatt érkezett a békési kormányablakba. Balra dr. Bódi Beáta és Dankó Béla.

Fotó: Lehoczky Péter

Dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója elmondta, 2015. október 20-án nyitotta meg kapuit a békési kormányablak, amikor 508 ügy intézésére nyílt lehetőség, míg mára több mint 2500 fajta ügyet intézhetnek a polgárok. Az igazgató utalt arra, hogy az ügyfelek száma tavaly elérte a 200 ezret, idén pedig már a 250 ezret.

Kiemelte, mind az ügyfelek, mind az ügyszámok növekedése jelentős terhet ró munkatársaikra, akik kiválóan helyt állnak. Hangsúlyozta, a kormányablakokkal ügyfélbarát, szolgáltatás-jellegű közigazgatás jött létre, ahol az állampolgárok gyorsan és hatékonyan intézhetik ügyeiket. 

Szólt arról, hogy a békési kormányablakban 12 állomáson fogadják az ügyfeleket, két fotóbox és hat háttér-munkaállomás segíti a munkát. Heti négy alkalommal földhivatali ügyeket is intézhetnek az érintettek, illetve heti egy alkalommal NAV-os szakember is segíti az ügyfeleket.

Dankó Béla országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy a kormányablak kialakítása során egy városképi szempontból fontos, kevésbé jó állapotú épületet sikerült felújítani évekkel ezelőtt.

– Az épület egy, a kormány által életre hívott új funkciót kapott, amelynek keretében az emberek az állammal kapcsolatos ügyeiket lehetőség szerint egy helyen intézhetik – tette hozzá. – A kormány megteremtette az infrastruktúrát, amihez sikerült megtalálni azokat a szakembereket, akik felkészültségükkel és segítőkészségükkel megtöltik mindezt.

Kálmán Tibor, Békés polgármestere elmondta, Békés idén ünnepli ismételt várossá nyilvánításának 50. évfordulóját is. A 250 ezer pedig szintén egy fontos szám, ami még inkább emeli az évforduló jelentőségét. Dr. Szabó László Károly, a Békési Járási hivatal vezetője is köszöntötte a negyedmilliomodik ügyfelet.

Dávidné Kozma Anna elmondta, ügyfélkapu aktiválása miatt érkezett a békési kormányablakba. A nyugdíjas hölgy elárulta, hogy maximálisan elégedett volt a szolgáltatással.

– Az ügyintéző hölgy nagyon kedves volt. A kormányablakban mindig rugalmasan, gyorsan intézhetem az ügyeimet, és mindenféle fontos információt megkapok, ami ehhez szükséges – emelte ki Dávidné Kozma Anna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában