Hagyomány

2023.08.03. 13:56

Volkswagenekkel telt meg a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping - galériával, videóval

Csütörtökön elstartolt az immár XXVII. Gyomaendrődi Volkswagen Bogár és Busz Party a Liget Gyógyfürdő és Kempingben. A vasárnapig tartó rendezvény telt házasnak ígérkezik, az újdonsült szervezők, Tarsoly Zsolt és Benkő Angéla legalább 300 érkező járművel számolnak. Ráadásul ezúttal a helyi lakosokat is szeretnék jobban bevonni a programokba.

Vásári Erzsébet

Komoly hagyománya van a bogaras felvonulásnak

Fotó: Bencsik Ádám

Új szervezőkkel, ezúttal Tarsoly Zsolt és párja, Benkő Angéla koordinálásában kelt életre a Gyomaendrődi Volkswagen Bogár és Busz Party, amelynek kapunyitása csütörtök reggel volt, és egészen vasárnap estig fesztiválozhatnak a Liget Gyógyfürdő és Kempingben az ország, sőt, Európa minden tájáról érkező résztvevők. A találkozó korábbi szervezője Kardos Ferenc volt, aki az idei rendezvény életre hívásában is segédkezett.

Tarsoly Zsolt elárulta, több mint egy évtizede jár már a gyomaendrődi találkozóra, így ismerős számára a terep. Amikor párjával megtudták, hogy talán elmarad a rendezvény idén, mert nincs ki megszervezze, úgy döntöttek, elvállalják. Mivel Angéla esküvő és rendezvényszervezéssel foglalkozik, így volt ezen a téren is tapasztalatuk, így a Volkswagenek és a Liget Fürdő szerelmeseiként úgy döntöttek, belevágnak, amiben a városvezetés is támogatta őket.

Elmondták, a szervezést tekintve a komoly hagyományoknak örvendő programelemekhez, úgy mint a bogaras felvonulás, a közös kempingezés és a fürdőzés idén is ragaszkodtak, viszont a színpadra és a fellépőkre igyekeztek nagyobb hangsúlyt fektetni annak érdekében is, hogy a helyi lakosságot a szokásosnál jobban becsábítsák a rendezvényre, amit így egyfajta fesztivállá formáltak.

Tarsoly Zsolt hangsúlyozta, a fiatalítás is fontos szempont volt náluk, hiszen a bogaras közösség is öregszik, illetve az autók is. A szórakoztatás terén ezért négy fellépővel is készültek. Az egyik egy gyomaendrődi zenekar, a Monkey Ranch, a másik a Tom White and the Mad Circus, a harmadik a Defender Zenekar, a sztárvendég pedig a Madarak Házibuli Zenekar, akik éppen egyidősek a bogártalálkozóval. A járműveket tekintve pedig már rég nem csupán a Volkswagen Bogarakról szól a rendezvény. Úgy fogalmazott, hogy ami a két embléma között van, annak helye van a találkozón. De természetesen más típusú járművel is érkezhettek és kempingezhetnek a látogatók.

Benkő Angélától megtudtuk, a találkozó közösségi oldalán hatalmas érdeklődést tapasztaltak a rendezvény iránt, hiszen több mint 2800 érdeklőjük volt, és mintegy 350-en jelezték részvételi szándékukat, ami ennél valójában jóval több embert takar, hiszen szinte mindenki családdal, vagy legalábbis a párjával, esetleg barátjával érkezik. Hozzátette, a fentiekhez hozzátéve a csütörtök délelőtti tapasztalatokat a folyamatosan beguruló autókkal, telt házzal számolnak az idei fesztiválon. Örömmel árulták el, hogy az a tervük is megvalósulni látszik, hogy a gyomaendrődiek is nagyobb létszámban látogatják a találkozót, hiszen közülük is minden eddiginél többen jelentkeztek.

Kiss-Bakonyi Ferenc és felesége Fótról érkezett a találkozóra, immár húsz éve járnak folyamatosan a gyomaendrődi rendezvényre, ahol minden évben volkswagenes barátaikkal töltenek el néhány napot, tehát főnként a társaságért jönnek. Több évtizedes barátságokkal rendelkeznek ugyanis a „bogaras” körökben, akikkel ahol lehet, összegyűlnek, de persze a legnagyobb találkozójuk a gyomaendrődi. Jelenlegi autójuk, egy Volkswagen T3 Dealer Profi, ami 13 éve van meg nekik. De előtte is Volkswagenjük volt, amihez utánfutót csatoltak, úgy járták vele az országot.

Horváth Péter és párja, Máté Hajnal 17 éve járnak a gyomaendrődi bogártalálkozóra. Elárulták, eredetileg Pusztaszabolcsról származnak, de jelenleg Németországban élnek, onnan jöttek az idei rendezvényre is. Járművük Piri, egy piros Volkswagen Bogár, ami 15 éve van meg nekik. Elárulta, van több Bogaruk is otthon, különböző életkorúak, a legidősebb az ‘50-es évek elején gurult ki a szalonból, de mindig a pirossal jönnek Gyomaendrődre. A találkozó számukra is egyfajta baráti összejövetelt jelent, idén például csak a táborhelyük közvetlen környezetében öt baráti család kempingezik, de a fürdő egyéb pontjain is sok barátjuk található meg járművével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában