Utazás

2023.08.12. 14:44

Újraélesztést is gyakoroltak a Balatonnál Békés vármegyében élő, ukrán menekültek

A Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatának tevékenységével ismerkedtek meg a balatonszárszói strandon a minap Békésben élő ukrán menekültek.

Nyemcsok László

Priszlupszka Irina vezette a csoportot

Forrás: Facebook

Priszlupszka Irina, a Vöröskereszt békéscsabai önkéntese, a hattagú csoport vezetője elmondta, békéscsabai és tótkomlósi gyermekekkel és felnőttekkel utaztak mikrobusszal Szárszóra. Irina tolmácsként is közreműködött, amire nagy szükség volt, többek között az újraélesztés bemutatásánál, gyakorlásánál.

A humanitárius szervezet ifjúsági csapatának tagjai arról is beszámoltak az őket meglátogatóknak, hogy elsősorban milyen eseteknél kell segítséget nyújtaniuk a Balatonnál.

Az újraélesztést is gyakorolhatták
Forrás: Facebook

Tóth Zoltánné, a Vöröskereszt Békés vármegyei igazgatója elmondta, az utazás az integráció része is volt, vagyis, hogy segítsék az ukrán menekülteket a beilleszkedésben, kizökkentsék őket egy kicsit a napi gondokból, hozzájáruljanak mentális egészségük megőrzéséhez.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában